Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Polen

is in opkomst. Steeds meer mensen zoeken een betaalbaar alternatief voor de Alpen. De Szklarska Poreba (889 km van Utrecht)

Szklarska Poreba (Schreiberhau) is een stad in het Reuzengebergte dat beschikt over een eigen skigebied. De plaats heeft zich ontwikkeld tot een trekpleister voor toeristen door de aanleg van onder meer een skischans, stoeltjesliften en langlaufloipes. Het skigebied staat bekend onder de naam Skiarena Szrenica – Sudety Lift. Er liggen 15 kilometer aan pistes klaar die tot een hoogte van 1362 meter reiken. In totaal overbruggen de afdalingen een hoogteverschil van maximaal 655 meter. Het is een gemoedelijk skigebied dat over alle faciliteiten beschikt voor een geslaagde wintersport in Polen.

Karpacz-Kopa (899 km van Utrecht)

Karpacz-Kopa ligt in het Poolse Sudety-gebergte en is een ideale bestemming voor families. De Kopa reikt tot een hoogte van 1350 meter en beschikt over 7 skiliften. Meer ervaren skiërs vinden hier waarschijnlijk te weinig uitdaging. De langste piste (zwart!) is ongeveer een kilometer lang. Ben je toe aan wat meer afwisseling, dan vind je in deze omgeving ook nog pistes op de flanken van de Hala Zlotówka en de Miasto. Naast goede skifaciliteiten is er ook een (zomer)rodelbaan die 365 dagen per jaar geopend is.

Zakopane (1294 km van Utrecht)

Zakopane ligt in het Reuzengebergte in het zuidwesten van Polen. Het is een van de populairste wintersportbestemmingen van het land en bovendien is deze plek vanuit Nederland goed bereikbaar. Vanaf de top van de Kasprowy Wierch (1985 m) gaan er een handjevol afdalingen naar beneden. Aan het maken van kunstsneeuw doen ze niet in Zakopane, hier maken ze alleen gebruik van natuurlijke sneeuw. Desondanks komt het maar al te vaak voor dat de pistes tot ver in april zijn geopend. Ook de pistes van Harenda en Szymoszkowa zijn zeer de moeite waard.

Czarna Góra (1024 km van Utrecht)

Czarna Gora is een nieuw ontwikkelde wintersportplaats aan de voet van de Snienik berg. Desondanks hangt er een gezellige sfeer en heeft deze bestemming snel naam gemaakt in de Poolse wintersportwereld. Het skigebied beschikt over 11 liften en 14 pistes. Omdat het skigebied nog relatief jong is, zijn de faciliteiten hier stukken moderner dan op andere plekken in Polen. Wel wordt hier nog vrijwel alleen gebruik gemaakt van sleepliften. Ook wandelaars en langlaufers kunnen in deze omgeving uitstekend uit de voeten. Een ideaal skigebied voor gezinnen of beginners die hun eerste meters op de ski’s gaan maken.

Ben jij wel eens in Polen op wintersport geweest? Laat een reactie achter!

Meer weten? Klik hier voor informatie over

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.