Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: verse sneeuw in het hele Alpengebied

Gisteren hadden we heel veel zonneschijn in de Alpen, alleen aan de noordflank kwamen hier en daar wat wolken voor. Het weer van gisteren staat in schril contrast met dat van vandaag. Vandaag is het in vrijwel het complete Alpengebied bewolkt en valt er de nodige sneeuw. Morgen vanuit het noordwesten geleidelijk opklaringen, maar ook donderdag valt er, met name in Oostenrijk, nog sneeuw. Kijken we naar de langere termijn dan zien we het kwik aan het einde van de week weer wat oplopen en komt er meer ruimte voor de zon. Dit is met name het geval in Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Overal in de Alpen sneeuw

Vandaag dus op veel plaatsen sneeuwval. Hoe noordelijker we de Alpen in trekken, hoe groter de hoeveelheden zullen zijn. Op de grens van Zwitserland en Frankrijk komen we al in de buurt van de 10 centimeter. In het binnenland gaan we hier op veel plekken flink overheen. Later op de dag wordt het geleidelijk droger en is er zo nu en dan een opklaring. In de Dolomieten hebben we snel een centimeter of 5 te pakken, in de dalen valt de neerslag in de vorm van regen. In Oostenrijk kan er ook zomaar 10 centimeter vallen. Alleen in het oosten, in Karinthië, laat de zon zich zo nu en dan misschien nog zien.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.