Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: prachtige start van de voorjaarsvakantie

De meeste skigebieden hebben deze week schitterend weer. Hoge luchtdruk zorgt voor flink wat zon waarbij de temperatuur vaak prima is en de wind zich rustig houdt. Maar in het noordwesten van Italië valt vandaag en morgen nog sneeuw, soms behoorlijk wat. De sneeuwval in Piemonte en Aosta wordt veroorzaakt door een zuidoostelijke stroming. Bij Südstau waait de wind van zuid naar noord en sneeuwt het doorgaans stevig in de Dolomieten, Wallis en Tessin. Maar nu de wind van zuidoost naar noordwest waait, richt de sneeuwval zich dus op het noordwesten van Italië. Vandaag en morgen valt er in Sestrière, Courmayeur en Breuil-Cervinia 15 tot lokaal 40 cm sneeuw.

Zonnig, rustig wintersportweer

In de zuidelijke Alpen van Zwitserland en in de Franse Alpen valt nagenoeg geen sneeuw. Er zijn wel wolkenvelden, maar meestal blijft het droog. En hoe verder verwijderd van Aosta en Piemonte des te vaker schijnt de zon. Dinsdag in de loop van de dag wordt het overigens droog. De rest van de week is het in dit deel van de Alpen zonnig en rustig weer bij temperaturen die op 1500 meter soms even boven nul komen. Pas zaterdag neemt de kans op neerslag weer toe.

Duitsland en Oostenrijk volop zon

In de wintersportgebieden van Duitsland en Oostenrijk is het vandaag tot en met vrijdag schitterend weer. De zon schijnt flink en de wind is rustig. De eerste dagen is de sneeuw zeer goed van kwaliteit. In de tweede helft van de week wordt het onder de 1500 meter wat zachter. De dooi zorgt 's middags dan voor papsneeuw. Boven de 2000 meter blijft alles prima. Een heerlijke skiweek dus!

Prachtige omstandigheden in Sölden

In het weekend sneeuw

In het weekend neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en gaat het regenen en sneeuwen. De sneeuw bereikt Beieren en Oostenrijk pas zondag. In Zwitserland en Frankrijk begint het zaterdag al te sneeuwen. Overigens moet je ook vanuit Duitsland en Oostenrijk zaterdag rekening houden met winterse problemen op de route tussen Nederland en de Alpen. In het midden van Duitsland valt zaterdag namelijk al wel sneeuw.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

14-daagse weersverwachting Fiss

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.