Skip to navigation Skip to main content

10 redenen om naar een Dutchweekend te gaan

In Maart organiseert Summit Travel weer samen met Dutchweek.nl de Dutchweekend events; met veel Nederlanders een lang weekend op een berg vertoeven. Skiën, snowboarden en feesten. Snowplaza zal ook bij het event in Saalbach van de partij zijn. Maar waarom zou je toch naar zo’n event gaan, waarom moeten we toch telkens weer onze landgenoten opzoeken in het buitenland? Wij leggen je de 10 belangrijkste redenen voor waarom het echt heel fijn is om aan het Dutchweekend Saalbach of Italia mee te doen.

1. Veelzijdig en duidelijk.

Wij houden bij deze Dutchweekends van veelzijdigheid maar vooral ook van duidelijkheid. Het Dutchweekend concept: overdag lekker wintersporten met je naasten. Dan beginnen halverwege de middag de feestjes: eerst een stukje Ibiza op de berg, daarna après-ski onderaan de berg en tot slot clubben tot in de vroege uurtjes in het dorp. We weten dus elke dag waar we aan toe zijn, dat vinden we fijn. Wij Nederlanders.

2. Het creëert een geluksstofje.

Combinatie van zon, sneeuw, beetje alcohol, opzwepende muziek, leuke vrolijke grappige gezellige gelijkgestemde & goedgestemde Ollanders om je heen. Het is wetenschappelijk bewezen; dat veroorzaakt een stofje, het “Dutchweekend geluksstofje”.

3. Lekker klusteren in het buitenland.

Ja er zijn ook vakanties waar we pertinent geen Nederlanders willen tegenkomen, maar op wintersport willen we dat wel. En veel. En we willen dat de buitenstaander met veel bravoure tonen. We willen dat de locals ons met ontzag en bewondering bekijken. De Dutchweekends lenen zich daar voortreffelijk voor.

4. Geweldige skigebieden.

Feesten is belangrijk, maar skiën ook. We organiseren onze Dutchweekends in grote, mooie, veelzijdige skigebieden. Voor beginners en gevorderden: iedereen blij.

5. Hoge kwaliteit dorpen.

We kiezen onze dorpen met zorgvuldigheid uit, compacte gezellige dorpen met korte afstanden van accommodaties tot de skiliften. Je voelt je er snel thuis. We doen alleen maar zaken met dorpen waar men ons meer dan welkom heet.

6. Het voelt als thuiskomen.

Sauze d’Oulx (3e editie nu) voelt al bijna als thuiskomen. Hartverwarmend hoe we (en jij dus ook als gast) daar jaarlijks ontvangen worden. Het hele dorp staat achter het event, van de burgemeester tot de après-ski bar, van het skiliften-bedrijf tot de skiverhuurder. Ook bij Saalbach zijn de voortekenen zeer veelbelovend.

7. Strak in de organisatie.

Al zeggen we het zelf, deze events zijn strak neergezet. Aan alles wordt gedacht. De voorbereiding begint al kort na het einde van de vorige editie. We stoppen er veel energie en passie in.

8. Mooie mix van accommodaties.

Die zijn er in alle gradaties. Van eenvoudig tot zeer luxe, met of zonder verzorging, goedkoop of duur. Met zorg geselecteerd. En bijna altijd op korte loopafstand tot centrum, pistes en skiliften.

9. Klink als muziek in de oren.

We laten de beste muziek horen, die muziek waar Nederlanders blij van worden in zo’n omgeving; combi van heerlijke Duitstalige après-ski schlagers, opzwepende club-muziek en heel af en toe een Hollandse meezinger. En dat alles vertolkt door de beste Nederlandse DJ’s, die wij meenemen.

10. Kort en krachtig.

Je hebt slechts een (lang) weekend. In korte tijd moet je dus vlammen op de piste en in de kroeg. Geen tijd te verliezen! Maar tijdsdruk doet presteren, ook dat is bewezen.

Overtuigd? Wij gokken van wel!

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.