Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: wisselvallig wintersportweekend in aantocht

Door: Diana Woei. Het wordt wisselvallig in het Alpengebied. De komende dagen zijn er wolkenvelden en valt er vooral in Berner Oberland, Vorarlberg en Tirol 5 tot 10 centimeter verse sneeuw. In andere wintersportgebieden blijft de hoeveelheid verse sneeuw beperkt en aan de zuidkant van de bergen blijft het nagenoeg droog. In de Italiaanse skigebieden is het de komende dagen nog droog en vrij zonnig. Na het weekend blijft het een paar dagen droog en schijnt de zon vooral aan de zuidkant van het Alpenmassief geregeld. Dat komt door een rug van hogedruk boven het midden van Europa. Het nulgradenniveau schommelt overdag tussen 200 en 500 meter.

Vanaf woensdag (veel) sneeuw

Woensdag bereikt een storing het Alpengebied en blijft daar een paar dagen hangen. De storing brengt op veel plaatsen sneeuw en vooral in Wallis en Tirol op sommige plaatsen wel een halve meter. De sneeuwgrens gaat tijdelijk omhoog naar 800 tot 1500 meter. In de Italiaanse bergen wordt de minste hoeveelheid aan verse sneeuw verwacht.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

14 daagse weersverwachting Ischgl (berg)

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.