Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: zaterdag verse sneeuw

Er ligt vandaag een lagedrukgebied boven het zuiden van Italië die bewolking richting de zuidflank van de Alpen stuwt. Hierdoor kan er zo nu en dan wat lichte neerslag vallen. Elders in het Alpengebied is er weinig aan de hand en is het voorlopig rustig. Morgen begint de luchtdruk te stijgen en wordt het vrijwel overal een prachtige dag. Wanneer je dit weekend van plan bent om van of naar de Alpen te rijden dien je wel rekening houden met neerslag. Vooral op de route van Oostenrijk naar Nederland gaat het flink sneeuwen. Vanuit Frankrijk lijkt het mee te gaan vallen en zal de reis niet al te veel extra tijd vergen.

Vrijdag zon en zaterdag sneeuw

Morgen staat er niet al te veel wind en zijn de omstandigheden op de pistes perfect. De temperaturen zijn laag en de zon schijnt volop. Pas in de avonduren kan er, met name in Oostenrijk en Beieren, weer wat lichte sneeuw gaan vallen. Zaterdag wordt het een heel ander verhaal. Dan komt er een frontale storing vanuit het noordwesten dichterbij. De bewolking neemt toe en later op de dag (in tegenstelling tot in eigen land) begint het met sneeuwen. In totaal kunnen er weer enkele centimeters verse sneeuw bijvallen.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.