Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: winterse week met veel sneeuw

6189 - Alpenweer: winterse week met veel sneeuw (1)

Het ziet er perfect uit voor iedereen die de komende week in de Alpen, de Tsjechische bergen of bijvoorbeeld het Sauerland is. Verse sneeuw en daarna invallende vorst zorgen voor de eerste echte winterweek van dit seizoen. De meeste sneeuw valt vandaag, maar ook in de tweede helft van de week kan het soms sneeuwen.

20 tot 50cm verse sneeuw

Vandaag is de sneeuwdag. Het is bewolkt en de lichte sneeuwval van vanochtend gaat in de meeste regio's later vandaag over in matige sneeuwval. Alleen in de Franse Alpen en het Aostagebied wordt het grotendeels droog. Maar elders dus aanhoudende sneeuwval, in Oostenrijk zelfs tot zondagochtend. In de meeste skigebieden valt 20 tot 40 cm verse sneeuw, in het laagland wat minder. Südttirol en Karinthië zien het sneeuwdek aangroeien met 30 tot 50 cm.

Verse sneeuw in Courchevel

Goede skicondities

Alleen de Franse Alpen, Aosta en de skigebieden bij Sestrière komen er bekaaid vanaf met slechts 2 tot 10 cm sneeuw. Vanaf zondag zijn de skicondities vrij goed in de meeste skigebieden. Tot op 700m vriest het een groot deel van de dag en de zon schijnt geregeld. Bovendien is het bijna windstil, wat wil je nog meer? Dinsdag passeert er mogelijk een gebied met lichte sneeuw, daarna neemt vooral donderdag en vrijdag de kans op sneeuw weer toe. Van dooi is deze week geen sprake.

Weinig zicht, maar verse sneeuw in Maria Alm

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.