Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: licht wisselvallig

6150 - Alpenweer: licht wisselvallig (1)

De komende week is het licht onbestendig in de Alpen. Sneeuw valt met name in het weekend. De eerste dagen van de nieuwe week zijn droog, later in de week neemt de kans op sneeuw weer toe. Dit weekend valt er in de Alpen op veel plaatsen een vers laagje sneeuw. Op sommige plaatsen wordt een halve meter verwacht, met name aan de noordkant van de Alpen, bijvoorbeeld in het wintersportgebied van St. Anton am Arlberg in Tirol.

Zondag sneeuw

Dit weekend valt er in de Alpen op veel plaatsen een vers laagje sneeuw. Op sommige plaatsen wordt een halve meter verwacht, met name aan de noordkant van de Alpen, bijvoorbeeld in het wintersportgebied van St. Anton am Arlberg in Tirol. De sneeuwvalgrens daalt naar 700 tot 1200 meter. Daarbij staat vooral zondag een forse noordenwind.

Alta Badia, foto G. de Naeyer

Tijdelijk droog

Van maandag tot en met woensdag bepaalt een hogedrukgebied het weer in de Alpen. Het blijft droog en de zon is overdag vooral hoger in de bergen te zien. In de dalen is kans op mist of lage wolken in de ochtenduren. De vorstgrens gaat iets omhoog richting de 1500 meter.

Foto: Jaimy

Later wisselvallig

Vanaf donderdag wordt het weer wisselvallig in de Alpen met vooral op zaterdag een flink pakket verse sneeuw op veel plaatsen, maar een westelijke wind voert ook tamelijk milde lucht aan zodat de sneeuwvalgrens stijgt naar boven de 1500 meter.

124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.