Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: mooie start van het nieuwe jaar

6143 - Videoweerbericht: mooie start van het nieuwe jaar (1)

Vanuit het zuidwesten is het gisteren flink opgeklaard en dit weerbeeld houdt op de eerste dag van het nieuwe jaar aan. De luchtdruk is tamelijk hoog waardoor het weerbeeld rustig is. Veel zonneschijn vandaag, maar morgen gaat de bewolking vanuit het noordwesten weer toenemen en later volgt er ook wat neerslag. Wat opvallend is, is dat het in de dalen en op grote hoogte kan vriezen maar dat er tussen de 1500 en 2000 meter een bel met warme lucht zit. Overal in de Alpen is de zon volop aanwezig en hoe verder we naar het oosten trekken (Italië), hoe hoger de temperaturen worden. In Oostenrijk iets meer wolkenvelden, en lagere temperaturen.

Enkele centimeters sneeuw

Vrijdag aan de zuidkant van de Alpen nog altijd redelijk weer. In het noorden een stuk meer bewolking en hier volgt later op de dag neerslag. De sneeuwgrens ligt zo ongeveer rond de 1500 meter. Op zaterdag zakt de sneeuwgrens enigszins, maar de hoeveelheden stellen dan niet al te veel voor. Wederom in het zuiden van de Franse Alpen het mooiste weer.

124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.