Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: komt het tijdens kerst goed?

6098 - Videoweerbericht: komt het tijdens kerst goed? (1)

De weersverwachting ziet er nog steeds niet uit zoals we gehoopt hadden. Op sommige plekken valt er zo nu en dan wel een klein beetje sneeuw. Een hogedrukgebied overheerst en brengt zachte lucht naar de Alpen. Gevolg daarvan is dat de temperaturen omhoog gaan. We zien wel veel bewolking en er trekt een neerslaggebied over de Alpen heen, waardoor het in eerste instantie wel wat kan sneeuwen tot 1200 meter. Echter stijgt de sneeuwvalgrens in de loop van donderdag naar de 2000 meter door te zachte lucht en de daardoor te hoge temperaturen.

Sneeuw met kerst?

De zachte lucht zal een aantal dagen blijven aanhouden, waardoor het tot een hoogte van 2000 meter dooit en regen valt, vooral in de zuidelijke Alpen en Italië. Langs de noordelijke Alpen passeert een neerslaggebied, waardoor er daar regen en hier en daar wat sneeuw zal vallen. Er wordt verwacht dat de zachte lucht tot de kerst aanhoudt, maar tijdens kerst en daarna zien we de temperaturen aanzienlijk dalen en zou het moeten gaan sneeuwen.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.