Skip to navigation Skip to main content

Live vanuit Flachau: er mag nog wat sneeuw bij…

De eerste stop van de Snowplaza Ski Safari is Flachau. In deze populaire wintersportplaats gingen afgelopen vrijdag de eerste liften open. Dit was een week later dan gepland wegens gebrek aan sneeuw. En hoewel het in het dal nog herfst was, waren de geopende pistes in goede conditie. Een knap staaltje ‘sneeuw maken’ en pistepreparering.

Stralende zondag

De zondag deed zijn naam eer aan. Hoewel de dag grijs begon, piepte de zon er daarna vrij snel door. In Flachau zijn op dit moment nog maar een beperkt aantal liften open. Wel is het mogelijk richting Wagrain en Alpendorf te skiën. We stapten beneden in een ‘groen’ dorp in de achterjet en gingen vol verwachting naar boven. Bij het dalstation was ons beloofd dat het boven echt winter zou zijn, en dat klopte! Ook op de bomen lag nog een klein laagje sneeuw.

Opvallend goede pistes

En hoewel het natuurlijk jammer is dat nog niet alle liften en pistes geopend waren, was de toestand van de pistes wel opvallend goed. Met een sneeuwlaag van 40cm kwam er natuurlijk hier en daar een steentje door, maar ook dat viel reuze mee (slechts 1 diepe kras was de schade aan het einde van de dag;-)). De pistes waren lekker ‘griffig’ aan de kant van Flachau. Hier konden we heerlijk cruisen op de brede pistes. Richting Wagrain, waar het ook wat steiler is, was het een stuk ijziger.

Het leek wel voorjaar op het terras

De lucht werd steeds blauwer op zondag

Maandag: richting Alpendorf

Vandaag was het bewolkt een relatief warm. We zijn met de verbindingslift G-Link richting Alpendorf geskied. Het viel op dat hier minder sneeuw lag dan in Flachau, iets meer bruine plekken. Toch viel hier ook prima te skiën. Door de warmte waren de pistes zacht en op zich skiet dat natuurlijk fijn, maar de gedachte dat de sneeuw wegsmelt is natuurlijk niet goed.

Komt de sneeuw net op tijd?

Al met al valt er dus eigenlijk weinig te klagen over de pistekwaliteit op de hogere pistes in Flachau momenteel. Maar het zou fijn zijn als er voor de kerstvakantie nog verse sneeuw valt en het kouder wordt, zodat er meer pistes open kunnen. Tevens kunnen dan de dalafdalingen geprepareerd worden, want die waren nu helaas nog dicht. Het weerbericht is nog onzeker. Er zou de komende dagen neerslag komen, maar de vraag is natuurlijk: op welke hoogte komt de sneeuwvalgrens? Zaterdag zou deze kunnen dalen tot in het dorp. Ik hoop het voor iedereen die komende week vertrekt voor de kerstvakantie.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.