Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: vanaf donderdag meer sneeuw in het noorden van de Alpen

Er ligt een groot lagedrukgebied bij IJsland en dat domineert voor een groot deel het weer in Europa. Het stuurt koude lucht de Alpen in, samen met neerslag en daardoor gaat er regen en sneeuw vallen. Vandaag valt er wat lichte neerslag, maar vanaf donderdag gaat het meer sneeuwen aan de noordkant van de Alpen. Veel zal het niet zijn, waarschijnlijk 5 tot 10 centimeter. Zaterdag komt er nog meer koude lucht naar de Alpen en dan zal het nog meer gaan sneeuwen. In de zuidelijke Alpen schijnt de zon en in Zwitserland is er wat meer bewolking.

Volop zon en hoge temperaturen

In de zuidelijke Alpen en ook Oostenrijk is er volop zon en de temperaturen liggen iets aan de hoge kant. Donderdag is er meer bewolking in de noordelijke Alpen en een lichte sneeuwval. Vrijdag schijnt de zon ook in de Alpen, maar liggen de temperaturen wat lager. Het wordt gemiddeld 2 graden met hier en daar uitschieters onder de nul.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.