Skip to navigation Skip to main content

Skiën in the U. S. of Awesome

Door: Tjeerd Langstraat. Altijd al eens in het mondaine Aspen of laidback Breckenridge in de The Rocky Mountains willen skiën? Of lijken de spectaculaire lavavelden en geisers in IJsland je ook wel tof om te bezoeken? Pak dan the best of both en combineer! Icelandair biedt sinds kort relatief goedkope combitickets aan waarmee je via IJsland naar de VS reist. Een van de leuke extra’s die het combiticket van Icelandair biedt, is dat je een aantal dagen IJsland kan ontdekken voordat je doorreist naar de VS. Afhankelijk van je ticket kan dit van 3 tot maximaal 21 nachten. En om goed te beginnen start je je reis dan met een duik in de wereldberoemde Blue Lagoon, op een half uurtje rijden van het vliegveld van Reykjavik.

Reykjavik

Mijn verblijf in IJsland is kort, twee dagen met een overnachting in Reykjavik, maar daardoor niet minder spectaculair. Groot voordeel van zo’n powerbezoek zijn de korte afstanden in IJsland. Je zit in no time bij de volgende bezienswaardigheid. Vanuit Reykjavik neem ik een pendelbusje de lavavelden in, naar de bekende Stokkur Geiser en de schitterende Gullfoss waterval. Houd er rekening mee dat deze open vlaktes ijskoud zijn. Omdat ik na mijn bezoek aan de geisers en de waterval direct doorrijd naar het vliegveld heb ik gewoon een spijkerbroek aan. Deze toerist heeft het niet eerder zo koud gehad…

Cityhoppen in Denver

Vanaf Reykjavik vlieg je in ongeveer acht uur naar studentenstad Denver (Colorado), vanwaar je door kunt reizen naar de uitlopers van de Rocky Mountains. Maar, je hebt vakantie dus chill! Boek een hotelkamer in Denver en ga een dag cityhoppen. Busvervoer is gratis en downtown kun je makkelijk alles wandelend bereiken. De stad staat bekend om de vele leuke koffiebarretjes, restaurant, boetieks en nachtclubs.

Breckenridge

In ongeveer twee uur rijd je van Denver naar Breckenridge en kan de wintersport beginnen! Vrijwel elk skigebied in de Verenigde Staten kenmerkt zich door de uitgestrektheid en de open pistes. Hier geen afgezette gebieden, maar je mag - op eigen risico - vrijwel overal skiën. Het is mijn eerste keer in Amerika en ik voel me als een kind zo blij. Mijn eerste indruk van het land en de mensen an sich, is heel fijn. Het is mooi, de mensen zijn vriendelijk en gastvrij en het land is in alles ruim. En de pistes… om te smullen. Waar je in Europa bewust op zoek moet naar uitgestrekte off-piste gebieden, kun je hier op de ‘standaard’ pistes je hart ophalen. En, bierliefhebbers opgelet! Breckenridge is een echte bierstad, inclusief eigen brouwerij.

Aspen Snowmass

Aspen is voornamelijk bekend om de Amerikaanse rich & famous die er komen feesten. Het stadje herbergt dan ook een aantal mooie en enorm luxueuze appartementen en villa’s. Je loopt de kans er Jack Nicholson of Tom Cruise tegen het lijf te skiën. Snowmass ligt op een halfuurtje rijden van Aspen en is minstens zo mooi als Aspen, maar een stuk rustiger. In en om Snowmass kun je gratis gebruik maken van de Sky Cabs en Village shuttles. Ook rijdt er een gratis bus naar Aspen.

Je kunt je hier weken vermaken

Het skigebied is uitgestrekt, what’s new…, en het hoogste punt ligt op ruim 3800 meter. Snowmass heeft 237 km aan pistes, Aspen Highlands 103 km, Aspen Mountains 135 km en Buttermilk Mountain 30 km. Je kunt je dus weken vermaken in dit prachtige deel van de Rocky Mountains.

Door: Tjeerd Langstraat

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.