Skip to navigation Skip to main content

Grandioos genieten in de Tiroler Zugspitz Arena

5913 - Grandioos genieten in de Tiroler Zugspitz Arena (1)

Wanneer je op zoek bent naar de ultieme wintersportvakantie, dan is skigebied Tiroler Zugspitz Arena een perfecte optie. Want dit skigebied heeft eindeloos veel mogelijkheden voor een echt wintersportavontuur! Van skiën en snowboarden tot langlaufen, wandelen en wintersportactiviteiten in de avond: in de Tiroler Zugspitz Arena kan het allemaal. En niet alleen zijn er leuke activiteiten te doen, maar ook het schitterende landschap verdient aandacht. Nieuwsgierig geworden? In dit weblog lees je meer over de Tiroler Zugspitz Arena en de activiteiten die er te doen zijn!

De deelskigebieden van de Tiroler Zugspitz Arena

Het gebied van de Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit meerdere kleine deelskigebieden. Voor de variatie kun je er dus voor kiezen om elke dag in een ander gebied te skiën. Zo is het mogelijk om steeds andere pistes te ontdekken en geniet je iedere dag weer van een ander gedeelte van het skigebied. In de Tiroler Zugspitz Arena zijn de deelskigebieden Bergbahnen Berwang, Marienberg, Ehrwalder Alm, Grubigstein en Zugspitze. Het totale skigebied biedt meer dan 135 kilometer aan piste en beschikt over 58 moderne skiliften waardoor wachttijden weinig voorkomen.

De Zugspitze

De hoogste berg in de Tiroler Zugspitz Arena is de gelijknamige Zugspitze die reikt tot een hoogte van 2962 meter. Met de lift bereik je heel eenvoudig de top, en wat je daar te zien krijgt is werkelijk adembenemend. Vanaf de top heb je namelijk een indrukwekkend uitzicht op 4 landen, en kun je bij goed weer de Grossglockner, de Piz Bernina en de tv-toren van München zien.

Voor ieder wat wils

In het skigebied zijn 8 skischolen aanwezig. Voor elke soort wintersporter is er dus een geschikte skischool te vinden! Maak de allereerste meters op de latten of verbeter je skitechniek, alles is mogelijk bij de skischolen. De freestylende wintersporters vinden in de Tiroler Zugspitz Arena alles wat hun hartje begeert. Er zijn namelijk 3 snowparks aanwezig die ieder over verschillende jumps, grinds en halfpipes beschikken.

Eindeloos veel activiteiten

Ben je meer van het langlaufen? Dan zit je in de Tiroler Zugspitz Arena ook helemaal goed. Want in het gebied zijn ruim 100 kilometer aan klassieke én skating langlaufloipes aanwezig! En niet alleen overdag, maar zelfs ’s avonds kun je een bijzondere langlaufervaring meemaken op de verlichte nachtloipe. Naast de loipes zijn ook de rodelbanen overdag en ‘s avonds geopend.

Het imposante landschap

De Tiroler Zugspitz Arena beschikt over een weergaloos landschap met schitterende, ongerepte natuur. Om hier optimaal van te genieten zijn er kilometers lange wandelpaden dwars door de natuur. De sportievelingen kunnen onder leiding van een gids van het uitzicht genieten tijdens wandelingen met sneeuwschoenen aan.

Een hapje en een drankje

Na een dag vol winterse activiteiten is het tijd voor een drankje. Het ruime aanbod aan après-skitenten zorgt ervoor dat je altijd wel ergens terecht kunt voor een heerlijke borrel. Een erg gezellige après-skibar is bijvoorbeeld de Lahme Ente in Lermoos. Ook op culinair gebied zit je in de Tiroler Zugspitz Arena goed. Geniet met volle teugen en ontdek de Oostenrijkse keuken bij restaurant Geri’s Stüble.

Of je nou lange dagen op de piste wilt maken, graag geniet van het landschap of lekker wilt dineren, in de Tiroler Zugspitz Arena vind je wat je zoekt!

Wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena al vanaf €235,- >>

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.