Skip to navigation Skip to main content

Wintersport met vrienden? Hier moet je naartoe! Deel 1

 

Ga je met een groep vrienden op wintersport, dan moet iedereen zich kunnen vermaken. Een veelzijdig skigebied waar zowel beginners als gevorderden uit de voeten kunnen is een must. Voor sommige vriendengroepen begint de wintersportdag pas in de après-ski. T-shirts met spreuken, dezelfde mutsen, ze zijn vaak van verre al te herkennen. In dit weblog vind je de beste bestemmingen voor groepen. De leukste bestemmingen waar zowel overdag als ’s avonds genoeg te beleven valt.

Saalbach-Hinterglemm, het beste van twee werelden

Saalbach biedt het beste van twee werelden. Beide dorpen delen een reputatie als het après-ski betreft. Het skigebied beschikt over meer dan 270 kilometer aan pistes die aan weerszijden van het dal liggen. Zelfs beginners kunnen hier al flinke tochten skiën aangezien het skigebied niet al te moeilijk is. Qua après-ski legt Saalbach het nipt af tegen het uitbundigere Hinterglemm. Wanneer jij je vrienden meeneemt naar de Goass Stall of Bauer´s Schi-Alm weet je zeker dat het een goede avond wordt. Saalbach-Hinterglemm, de perfecte mix tussen inspanning en ontspanning.

 

Nederlandse enclave in Gerlos

Fans van Jan Smit en Gerard Joling in de vriendengroep? In Gerlos zullen zij zich helemaal thuis voelen. Bekende Nederlandse zangers treden hier regelmatig op en bier bestel je gewoon in je eigen taal. De legendarische Cin Cin staat inmiddels te boek als een van de bekendste après-ski bars in de Alpen. Maar de Little London en Country Club staan avond na avond ook garant voor een groot feest. Je zou bijna vergeten dat je in Gerlos ook prima kunt skiën. Wanneer de roes is uitgeslapen ligt er een sneeuwzeker skigebied met ruim 150 kilometer aan aaneengesloten pistes voor je klaar.

Les Deux Alpes biedt alles wat vriendengroepen zoeken

Dat Franse bier is helemaal zo gek nog niet! In Les Deux Alpes weten ze precies wat een groep vrienden zoekt: gezelligheid, goede prijzen en een veelzijdig skigebied. 200 kilometer aan piste garanderen heerlijke wintersportdagen. Wanneer er waaghalzen mee gaan op reis kunnen zij hun kunsten vertonen in het uitgebreide funpark. Het feest begint meestal in het skigebied bij de Pano Bar. Heelhuids beneden gaat het verder in La Grotte du Yeti en Prins van Oranje. Mocht je daarna nog energie over hebben, dans dan een gat in de nacht in L’avalanche.

Week Les Deux Alpes vanaf € 366,- >

 

Geen zorgen over de sneeuw en après-ski in Sölden

Events met top dj’s, tal van après-ski bars en een sneeuwzeker skigebied. Alles wijst in het voordeel van Sölden. Vriendengroepen weten de weg naar deze bestemming in het Ötztal al jaren te vinden. Door de aanwezige gletsjers hoef je je vroeg in het seizoen geen zorgen te maken over de sneeuw. Over de après-ski evenmin. Neem je vrienden met een gerust hart mee naar Schirmbar of de Almrasuch. Later op de avond is de FIRE & ICE the place to be. Aanrader in het najaar is het Electric Mountain Festival!

Wintersporten in Sölden vanaf € 235,- inclusief skipas >

 

Zat jullie bestemming er niet tussen? Volgende week vrijdag nog meer skidorpen waar vriendengroepen een onvergetelijke wintersport beleven!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.