Skip to navigation Skip to main content

Webcams: de laatste sneeuwbeelden uit de Alpen

Nu Pasen achter de rug is, zit voor veel skigebieden het wintersportseizoen er op. Met name in Oostenrijk hadden de gebieden ook geen keus vanwege de intredende lente. De temperatuur is al weken zeer hoog waardoor de pistes in rap tempo slechter werden. Hoe anders zijn de omstandigheden in Frankrijk. Hier is afgelopen winter de meeste sneeuw gevallen waar nu nog altijd de vruchten van worden geplukt. In de hoger gelegen skigebieden wordt nog altijd geskied. Geniet nog een laatste maal van sneeuwbeelden uit de Alpen!

Waar kun je op dit moment nog skiën?

In skigebieden met gletsjers en pistes boven de 2500 meter stellen ze het einde van het wintersportseizoen nog even uit. In Val Thorens maken ze zich op voor de Dutchweek die volgende week begint. Ischgl biedt nog meer dan 10 dagen skiplezier en sluit het seizoen op 3 mei af met een concert van niemand minder dan Robbie Williams. Elders in Oostenrijk dien je vaak al een gletsjer op te zoeken om nog op de ski's te kunnen staan. In Frankrijk kun je in hooggelegen gebieden als Tignes-Val d'Isère, Les Deux Alpes en L'Alpe d'Huez nog prima skiën.

In deze skigebieden kun je komende tijd nog skiën >>

In Sölden is het boven de 3000 meter nog altijd winter

In Nassfeld in Karinthië is het skiseizoen gisteren geëindigd

Een witte baan tekent het einde van het seizoen in Gerlos

Op de 3454 meter hoge Jungfraujoch is het 365 dagen per jaar winter

Van links naar rechts: Eiger, Mönch, Jungfraujoch, Jungfrau en Silberhorn

In Val d'Isère is het nog altijd een drukte van belang

Nog een weekje wachten en dan begint de Dutchweek in Val Thorens!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.