Skip to navigation Skip to main content
5644 - Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport rond Pasen (1)

Rond Pasen kun je nog prima op wintersport! Sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in het voorjaar zijn er genoeg. Op de hogere bergen ligt ruim voldoende sneeuw, het zonnetje schijnt volop en ook de prijzen voor skipassen en accommodaties zijn aantrekkelijk. Om ter plaatse niet voor verrassingen te komen staan hebben wij in dit weblog de skigebieden op een rijtje gezet waar je met 100% zekerheid kunt genieten van een sneeuwzekere wintersport rond Pasen.

Waar kun je nog skiën in het voorjaar?

Er zijn nog altijd skigebieden waar meerdere meters sneeuw ligt en dit is over een paar weken echt niet zomaar weg! Genoeg keuze dus wanneer je met Pasen op wintersport wilt. Over de sneeuwhoogte hoef je je dus op veel plekken niet al te veel zorgen te maken. Wil je helemaal geen risico nemen, kies dan voor een skigebied dat beschikt over een gletsjer. Op een gletsjer ligt het gehele jaar sneeuw en door de hogere ligging blijven de pistes in een prima conditie. Kijk dus voor je een bestemming kiest goed naar de hoogte van het skigebied en de hoeveelheid sneeuw die er nu nog ligt.

5644 -  (3)

Geopende skigebieden met 100% sneeuwgarantie

Garmisch-Partenkirchen : skiën op de 2962 meter hoge Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. 20 kilometer piste en 8 skiliften.

Ischgl : zeer populaire bestemming met bruisende après-ski. Dit voorjaar vindt er weer een ‘Top of the Mountain’ concert plaats! 239 kilometer piste en 41 skiliften.

Hintertuxer Gletscher : deze gletsjer in het Zillertal is 365 dagen per jaar geopend. Afwisselende pistes voor ieder niveau. 3259 meter hoog, 49 kilometer piste en 17 skiliften.

Stubaier Gletscher : grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk met uitgebreid funpark. 3210 meter hoog, 63 kilometer piste en 26 skiliften.

Kaunertaler Gletscher : prachtige ongerepte gletsjer waar rustzoekers, beginners en zonaanbidders zich thuis voelen. 3108 meter hoog, 22 kilometer piste en 6 skiliften.

Sölden : groot gletsjerskigebied op de Rettenbach- en Tiefenbachgletscher. 3309 meter hoog, 33 kilometer piste, 10 skiliften.

Zermatt : skiën op de flanken van de Matterhorn, grootste zomerskigebied van de Alpen. 3883 meter hoog, 360 kilometer piste en 58 skiliften.

Saas-Fee : zonnig skigebied met hoogstgelegen draairestaurant van de Alpen. 3600 meter hoog, 100 kilometer piste en 21 skiliften.

Les Deux Alpes : afwisselend gletsjerskigebied met gezellige après-ski. 3568 meter hoog en 12 skiliften op de gletsjer.

Ook de pistes van onder meer Kitzsteinhorn, Obertauern, Pitztaler Gletscher, Ski Arlberg, Kitzbühel & Kirchberg, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Damüls – Mellau – Faschina Schneereich, Serfaus-Fiss-Ladis, L'Alpe d'Huez, Tignes-Val d'Isère en Val Thorens zijn geopend tijdens Pasen 2022.

5644 -  (4)

Aanbiedingen voor een last minute wintersport met Pasen

Groot voordeel van een wintersport in het voorjaar is dat accommodatie en skipas vaak een stuk gunstiger geprijsd zijn. Accommodaties verwelkomen aan het einde van het seizoen maar wat graag nog een aantal gasten.

Tips voor een wintersport in het voorjaar

Om van je voorjaarswintersport een succes te maken is het verstandig om met enkele zaken rekening te houden. De zon schijnt extra fel en de temperaturen liggen hoger wat om specifieke bescherming vraagt. Met deze tips sta je straks goed voorbereid in de sneeuw.

  • Gebruik zonnecrème met een hoge factor en smeer je vaak in (ook de lippen).
  • Drink veel water. Bij hoge temperaturen verlies je veel vocht.
  • Draag een goede ski- of zonnebril die de UV-straling tegenhoudt.
  • Blijf je skihelm dragen, ook al zou je deze door de temperatuur liever afzetten.
  • Sta vroeg op de piste. ’s Middags worden de condities snel minder.

 

10 redenen om dit voorjaar nog een keer op wintersport te gaan

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.