Skip to navigation Skip to main content

Seizoensafsluitingen in de Alpen 2014

5641 - Seizoensafsluitingen in de Alpen 2014 (1)

De laatste weken van het wintersportseizoen zijn aangebroken en daarmee komen ook de seizoensafsluitingen dichterbij. Wat is er nou leuker dan om de winter af te sluiten met gezellige feesten en zonnige dagen op de piste? Steeds meer skigebieden organiseren evenementen om de winter niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Livemuziek, skitests en wintersporten in een heerlijk lentezonnetje zijn de ingrediënten voor een geslaagde seizoensafsluiting. Wij hebben de vetste eindfeesten in de Alpen voor je op een rijtje gezet.

Robbie Williams in Ischgl

Niemand minder dan Robbie Williams sluit het wintersportseizoen af in Ischgl. Op 3 mei om 13.00 uur geeft hij een concert op de 2300 meter hoge Idalp. Het enige wat je hoeft te doen om dit Top of the Mountain concert bij te wonen is een skipas aanschaffen! Zo kun je niet alleen nog enkele heerlijke afdalingen maken maar ook het optreden van deze wereldster bijwonen. Onder meer Elton John, Bob Dylan, Tina Turner en Pink gingen Robbie Williams voor in Ischgl.

Datum: 3 mei 13.00 uur
Waar: Idalp, Ischgl
Meer informatie: Aanbiedingen / informatie

Snowbombing Mayrhofen

Hoewel het skiseizoen in Mayrhofen na Snowbombing nog een weekje doorgaat willen we jullie dit event niet onthouden. Een week lang geven diverse internationale top dj’s en bands optredens op de piste en in het dorp. Wat je zoal kunt verwachten? The Prodigy, The Chemical Brothers, Groove Armada, Rudimental, Carl Cox en Tom Odell. Met bijna 200 kilometer aan pistes valt er ook op de ski’s of het snowboard van alles te ontdekken. Freestylers trekken naar het Honda Snowpark waar van alles wordt georganiseerd en je je tricks kunt oefenen.

Datum: 7-12 april
Waar: Mayrhofen
Meer informatie over Snowbombing >>

Zermatt Unplugged

Met een gletsjer waar je vrijwel het hele jaar kunt skiën, kun je in Zermatt nauwelijks spreken van het einde van het wintersportseizoen. Maar dat is geen reden om in het voorjaar geen speciaal evenement te organiseren! In 2007 werd Zermatt Unplugged voor het eerste gehouden als festival waar singer-songwriters hun muziek konden laten horen. Inmiddels komen liefhebbers van akoestische muziek van heinde en verre naar Zermatt om dit bijzondere festival bij te wonen. Dit jaar staan onder andere Aloe Blacc, Katie Melua, Jamie Cullum, Mick Hucknall (Simply Red) en Milow op de bühne.

Datum: 8 tot 12 april
Waar: Zermatt
Meer informatie over Zermatt Unplugged >>

Dutchweek Val Thorens

De Dutchweek is de traditionele afsluiter van het wintersportseizoen in Val Thorens. Europa ’s hoogstgelegen wintersportbestemming verandert van 26 april tot 3 mei weer in een Hollandse enclave. Tijdens de Dutchweek kleuren de pistes oranje en ben je getuige van de vetste feesten. De gehele line up is nog niet bekend gemaakt maar niemand minder dan Afrojack, Billy the Kit en Franky Rizardo zijn in ieder geval van de partij!

Datum: 26 april – 3 mei
Waar: Val Thorens
Meer informatie: Aanbiedingen / informatie

Overige seizoensafsluitingen en evenementen in de Alpen


Weet jij nog een leuke seizoensafsluiting in de Alpen? Laat een reactie achter!
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.