Skip to navigation Skip to main content
Skiën Zillertal Arena

Skiën met Pasen is in veel skigebieden de laatste mogelijkheid van het skiseizoen. Na de paasvakantie sluiten veel liften en pistes en maken de skibestemmingen zich weer op voor de zomer. Een goede reden om nog een keer die kant op te gaan! Wie gaat skiën met Pasen, kan rekenen op prima pistecondities, veel kans op zon en goede aanbiedingen. Wil jij eens iets anders dan je thuis volproppen tijdens het paasontbijt? In dit artikel 8 skigebieden waar je geniet van een heerlijk paasweekend in de sneeuw.

Skiën met Pasen

Pasen is een heerlijke periode voor een wintersport. Terwijl veel mensen al druk bezig zijn met het boeken van de mei- en zomervakantie, geniet jij nog van een paar dagen in de sneeuw. Geen probleem dat het al volop voorjaar is, daar zitten juist veel voordelen aan! De kans op zonnige skidagen is tijdens de paasvakantie een stuk groter dan hartje winter, bovendien is het een stuk langer licht én zijn er van overvolle pistes en lange wachtrijen voor de skilift vrijwel geen sprake. Profiteer wel vooral 's ochtends van de pistes, de zon is in deze periode een stuk krachtiger en dus wordt de sneeuw sneller papperig. Zet de wekker daarom extra vroeg en ga 's middags eventueel iets anders doen. Bijvoorbeeld uitgebreid lunchen in de zon of lekker wandelen in het dal! Skiën met Pasen is ontzettend fijn!

Op wintersport met Pasen 2024

1. Turracher Höhe

Skiën met Pasen in Oostenrijk in een schitterende omgeving? Zet Turracher Höhe maar snel op je lijstje. Dit kleine, maar fijne skigebied ligt op de grens van Steiermark en Karinthië, in het grootste dennenbos van Europa en aan het gelijknamige meer. Een echt dorp vind je hier niet, meer een resort met een sfeervolle verzameling van hotels, chalets en andere vakantiewoningen. Het skigebied is met 43 km aan pistes niet groot, maar de faciliteiten zijn dat wel. Zo vind je hier de grootste funmountain van het land en skiet er een pistebutler die je voorziet van gratis prosecco. Turracher Höhe is nog tot 15 april geopend voor wintersporters.

Wintersport Turracher Höhe met Pasen

2. Livigno

Vanwege de hoge, geïsoleerde ligging profiteer je in Livigno van een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Het dorp ligt bij de Zwitsers-Italiaanse grens, op 1816 meter hoogte. Tot halverwege de 19e eeuw kon je hier in de wintermaanden niet komen vanwege de sneeuwhoeveelheden, maar gelukkig hebben de tunnel naar Zwitserland en weg richting Bormio daar verandering in gebracht. Aan weerszijden van dit langgerekte dorp liggen twee skigebieden. Aan de ene kant Carosello en aan de andere kant Mottolino. Samen goed voor 115 km aan pistes en te skiën met één skipas. Livigno is een paradijs voor iedereen die houdt van heerlijk skiën in combinatie met Italiaanse gezelligheid en goed eten, maar ook fijn voor families met kinderen. Aan knusse berghutten geen gebrek en ook in het dorp vind je allerlei leuke restaurants en bars. Ook leuk om te weten is dat je in het dorp belastingvrij kunt winkelen. Skiën kan nog tot 1 mei.

Skigebied Livigno

3. Ski Arlberg

Dankzij de natuurlijke ligging in een zogeheten Schneeloch valt er in Ski Arlberg bovengemiddeld veel sneeuw in de wintermaanden. Bovendien reikt het skigebied tot ruim 2800 meter, dus fijne afdalingen zijn ook in het voorjaar gegarandeerd. Met ruim 300 km aan pistes is dit het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk. Je kunt er mooie tochten skiën, zoals Der Weiße Ring en de Run of Fame Arlberg. Ook zijn er tal van leuke berghutten en pisterestaurants waar je volop van de zon kunt genieten op het terras. Buiten après-skiën is in het voorjaar geen straf, dus koers na afloop van de skidag maar snel naar de Mooserwirt in St. Anton am Arlberg. Skiën kan hier nog tot 21 april.

Wintersport in Ski Arlberg met Pasen

4. Saas-Fee

De afgelopen tijd is er ontzettend veel sneeuw gevallen in Saas-Fee. Dit dorp in het Saastal is autovrij en biedt toegang tot een skigebied met ruim 100 km aan pistes. Vanwege de hoge ligging, tussen 1800-3600 meter hoogte, profiteer je hier van voldoende sneeuwzekerheid. Ook tijdens je wintersport met Pasen! De uitzichten zijn fenomenaal: je kunt hier maar liefst 18 (!) vierduizenders bewonderen en het landschap vol gletsjers is behoorlijk indrukwekkend. Saas-Fee biedt pistes voor ieder niveau, maar ook heel veel bijzondere activiteiten daarbuiten. Breng zeker een bezoek aan de ijsgrot op ruim 3500 meter hoogte. Gek op après-ski? Saas-Fee heeft een heuse après-ski-mijl. Skiën kan hier nog tot en met 21 april.

Berghut in Saas-Fee
© Spalder Media Group

5. Les Trois Vallées

Met ruim 600 km aan pistes behoort het Franse Les Trois Vallées tot de grootste skigebieden van Europa én de wereld. Nu is dit aantal ver in het voorjaar wel iets beperkter, maar nog altijd blijft er genoeg over om heerlijk op te skiën met Pasen. Het skigebied reikt tot een hoogte van 3200 meter en biedt mede daarom een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Populaire skidorpen in Les Trois Vallées zijn Méribel, het chique Courchevel en Europa's hoogstgelegen wintersportdorp Val Thorens. In Val Thorens kun je zelfs nog tot 5 mei op de latten staan!

Les Menuires wintersport

6. Zell am See-Kaprun

Absolute sneeuwgarantie, honderden pistekilometers en veel gezelligheid. Drie punten die Zell am See-Kaprun kenmerken. Dankzij de aanwezigheid van de Kitzsteinhorn gletsjer bij Kaprun kun je hier van vroeg tot laat op de latten staan. Ideaal voor een wintersport in de paasvakantie! Tot en met 7 april is het skigebied op de Schmittenhöhe bij Zell am See geopend, maar het gebied op de gletsjer boven Kaprun nog tot 2 juni. Zelfs na de paasdagen kun je nog een keer (of vaker) die kant op voor een heerlijke sneeuwvakantie! Dankzij de zellamseeXpress en Ski ALPIN CARD zijn ook de pistes van het Skicircus toegankelijk. Met Pasen behoort ook een uitstapje naar dit skigebied nog tot de mogelijkheden. De pistes van Saalbach, Hinterglemm en Leogang zijn tot 7 april geopend, Fieberbrunn sluit 1 april.

Zell am See-Kaprun wintersport Pasen 2024

7. Gurgl

Aan het eind van het Ötztal ligt het sneeuwzekere Gurgl. Vanuit de dorpen Obergurgl en Hochgurgl heb je toegang tot een skigebied met iets meer dan 100 km aan pistes. Gurgl beschikt niet over een gletsjer, maar reikt wel tot 3082 meter hoogte. Mede daarom kun je hier van vroeg tot laat in het seizoen op de latten staan. Ook met Pasen kun je in Gurgl nog heerlijk skiën. Het skigebied is nog tot 21 april geopend. Het piste-aanbod is in het voorjaar misschien iets beperkter, maar er is nog steeds genoeg open om je de hele dag mee te vermaken. Bovendien beschikt het skigebied over een aantal fijne berghutten en is er altijd wel een fijne plek voor een korte pauze of uitgebreide lunch in de zon. 

Wintersport Gurgl

8. Val Gardena

Skiën in de machtige Dolomieten met Pasen? Wat dacht je van een wintersport in Val Gardena? In dit skidal liggen de drie sfeervolle dorpjes Ortisei, St. Christina en Selva/Wolkenstein. Aan weerszijden van het dal kun je de piste op en ook behoort een uitstapje naar de Seiser Alm tot de mogelijkheden. Nog meer pistekilometers? Met de Dolomiti Superski skipas zijn ook de verbindingen met Alta Badia, Arabba-Marmolada en Val di Fassa geopend. Zo kun je bijvoorbeeld de befaamde Sellaronda skitocht skiën. Aan knusse hutten geen gebrek. Skiën kun je hier net zo fijn als genieten op het terras in de zon. 

Val Gardena met Pasen
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.