Skip to navigation Skip to main content

Terrassen voor een heerlijke lunch in de voorjaarszon

Firnhuette Hochzillertal Kaltenbach Skihütte

Sinds vorige week is het officieel lente en hoewel daarmee het einde van het skiseizoen steeds dichterbij komt, betekent dit niet dat je niet meer kunt genieten van een heerlijke skivakantie. Sterker nog, een wintersport in het voorjaar is zelfs fijn! De zon schijnt vaker en dus is de kans groot dat je lekker kunt lunchen op een zonnig terras. In dit artikel zeven terrassen voor een heerlijke lunch in de voorjaarszon.

1. Alp Fops in Lenzerheide

Denk je eens in, een traditionele, rustieke Zwitserse berghut. Gebouwd met van dat donkere hout, met een lange geschiedenis en met een terras vol in de zon. Klinkt als een heerlijke plek voor een uitgebreide lunch, toch? Alp Fops in Arosa Lenzerheide is de plek waar je wilt zijn. De hut ademt historie, er hangt een fijne sfeer en hoewel de menukaart klein is, zijn de smaken groots. Je kunt hier van die heerlijke plankjes met kaas- en worstsoorten bestellen, maar ook de Fopserbrettli van Nana is een aanrader.

Alp Fops Lenzerheide

2. L Muliné in Val Gardena

Aan knusse berghutten geen gebrek in Val Gardena. Het Italiaanse skigebied heeft een ruime keus aan fijne plekken voor een pauze, allemaal met een heerlijk terras in de zon. Ben je gek op Italiaanse specialiteiten? Ski dan snel naar de rode versie van de Saslong. Bijna aan het eind van deze eenvoudigere versie van de World Cup afdaling, ligt berghut L Muliné. Als de zon schijnt is het hier op en top genieten op het terras. Terwijl je van je Aperol Spritz nipt begint een moeilijke taak: kiezen wat je wilt eten. 

Berghut Val Gardena L Muliné
© Spalder Media Group

3. Kreuzwiesenalm in de Zillertal Arena

Ook in de Zillertal Arena is de keuze qua fijne berghutten reuze. Na even rondvragen op de redactie, komt de Kreuzwiesenalm in Zell am Ziller als een van de favorieten naar voren en dat is om verschillende redenen. Deze fijne hut is te bereiken via de blauwe 16, rode 17 en skimovie-afdaling. Op het menu staan veelal traditionele gerechten en leuk om te weten is dat hier voornamelijk wordt gekookt met producten uit de regio. Leuk weetje: je kunt hier ook terecht voor een typisch bergontbijt.

Kreuzwiesenalm Zillertal Arena

4. Hohe Mut Alm in Gurgl

Aan het eind van het Ötztal ligt Gurgl, het skigebied dat wordt gevormd door de dorpen Hochgurgl en Obergurgl. Dankzij de hoge ligging kun je hier van vroeg tot laat in het seizoen op de latten staan. Ideaal voor een wintersport in het voorjaar. Schijnt de zon en heb je trek in een typisch Oostenrijkse lunch? Dan is de Hohe Mut Alm in Obergurgl een tip. De hut ligt bij het bergstation van de Hohe Mut Bahn op 2670 meter hoogte, en biedt een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld. Zie na de lunch maar weg te komen van dit fijne terras!

Hohe Mut Alm Gurgl

5. Zirbenhütte in Serfaus-Fiss-Ladis

Serfaus-Fiss-Ladis staat te boek als super kindvriendelijk, maar laten we ook zeker het aanbod fijne berghutten niet vergeten! Verspreid tussen de 214 pistekilometers vind je genoeg fijne plekken waar je 's middags heerlijk kunt lunchen. Een echte aanrader op een zonnige dag is Genussrestaurant Zirbenhütte. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier op en top genieten van heerlijk eten. Er wordt hier voornamelijk gekookt met producten van boeren uit de regio en op het menu staan onder andere heerlijke taartjes, plankjes met kaas en vleeswaren en typisch Oostenrijkse specialiteiten.

Zirbenhütte Serfaus-Fiss-Ladis

6. Jatzhütte in Davos

Alle berghutten in dit artikel zijn fantastisch als de zon schijnt, maar de Jatzhütte in het skigebied Jakobshorn in Davos doet daar nog een schepje bovenop. Hier vind je werkelijk alles om te genieten van de zon. De palmbomen en ligstoelen geven de hut zelfs een klein tropisch tintje! Hier wil je de rest van de dag niet meer weg.

Jatzhütte Davos berghut met zon terras

7. Sonnalm in Westendorf

Vlak bij het middenstation van de Alpenrosenbahn in Westendorf ligt de Sonnalm. De naam verraadt al een beetje dat dit een hele fijne pauzeplek is voor een zonnige lunch op het terras. De hut heeft een traditionele uitstraling en zodra je neerploft aan een van de tafeltjes, kan het genieten beginnen. Op het menu staan veelal Oostenrijkse specialiteiten en de Kaiserschmarrn, Käsespätzle en Tiroler Gröstl zijn hier een must om te bestellen. Verfrissend drankje erbij en genieten maar!

Sonnalm Westendorf terras in de zon

8. Gamsalm, Ehrwalder Wetterstein Bahnen

Ehrwalder Wetterstein Bahnen is het rustigere skigebied bij Ehrwald. Daar waar de meeste wintersporters 's ochtends in de skibus naar de Ehrwalder Alm stappen, blijven er maar weinig hier. Geen enkel probleem, want zelfs in de voorjaarsvakantie is het hier nooit echt druk. Het skigebied ligt niet heel hoog en aan de zonnige kant van het dorp, dus profiteer in het voorjaar vooral 's ochtends van fijne pistes. 's Middags plof je lekker neer bij een van de fijne hutten en een tip waar je nog tot laat van de zon kunt genieten is de Gamsalm. De menukaart staat vol traditionele Oostenrijkse specialiteiten en de Gröstl, Hauswurst mit Sauerkraut en Käsespätzle zijn hier ontzettend lekker!

Gamsalm berghut in Ehrwald

9. Hörnli Hütte in Arosa

Als je vanuit Lenzerheide de Urdenbahn neemt naar Arosa, kom je uit vlak bij de Hörnli Hütte. Als dit net rond het middaguur is op een zonnige dag, dan wil ik je aanraden hier te stoppen voor een welverdiende pauze. Neem plaats op de ligbedjes voor de hut of op het gezellige terras en geniet hier op 2513 meter hoogte van de lekkerste Zwitserse specialiteiten. De Rösti's zijn een aanrader, maar er staat nog veel meer lekkers op de menukaart!

Hörnli Hütte Arosa

10. Moritzino Club in Alta Badia

We sluiten dit lijstje fijne terrassen voor een heerlijke lunch in de voorjaarszon af met Club Moritzino op de Piz La Ila in Alta Badia. Al meer dan 50 jaar is dit dé plek voor een korte pauze, welverdiende lunch of drankje na afloop van de skidag. Neem plaats aan de terrasbar voor een goed glas wijn of bubbels, aan een van de tafeltjes om te genieten van culinaire hoogstandjes of in de ligbedjes met uitzicht op de Dolomieten. De Italianen komen hier zelf ook graag en je zult zien dat het hier al snel flink druk is als de zon schijnt.

Club Moritzino
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.