Skip to navigation Skip to main content
53735 - Dit is waarom je echt eens wilt skiën in St. Johann in Tirol (3)
© St. Johann in Tirol

De vakantieregio St. Johann in Tirol wordt gevormd door het gelijknamige plaatsje en de dorpjes Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf. Skiën kan hier in een drietal kleine en gemoedelijke skigebieden die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen en liefhebbers van rust en natuur. De skibestemming is een stuk minder bekend dan enkele grote namen in de buurt en dat is waarom je hier nog in alle rust van de pistes kunt genieten. Van grote drukte en lange rijen voor de skiliften is hier vrijwel nooit sprake, zelfs niet in het hoogseizoen. Hoog tijd om deze regio eens te ontdekken. Benieuwd waarom je echt eens wilt skiën in St. Johann in Tirol? In dit artikel zetten we acht redenen voor je op een rijtje.

1. In alle rust genieten van de pistes

De vakantieregio St. Johann in Tirol ligt in de Kitzbüheler Alpen en wordt gevormd door een drietal skigebieden. Erpfendorf (2 km aan pistes) en Kirchdorf (5 km aan pistes) zijn de kleinste van de drie, maar beide zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Meer pistekilometers zijn er te vinden in het gezinsvriendelijke skigebied bij St. Johann in Tirol en Oberndorf. Beide dorpen bieden samen toegang tot zo'n 42 km aan pistes. Groot voordeel van een wintersport in deze regio is dat er van massatoerisme geen sprake is. Zelfs midden in het hoogseizoen vind je hier geen overvolle pistes en lange rijen voor de skiliften. Je kunt dus in alle rust genieten van heerlijke afdalingen en schitterende uitzichten onderweg. Extra fijn: de meeste pistes zijn hier heerlijk breed. Het skiseizoen van St. Johann in Tirol duurt van 8 december 2021 tot 27 maart 2022.

Ontdek de vakantieregio St. Johann in Tirol
53735 -  (12)
© Mirja Geh

2. Je kunt het aantal pistekilometers eenvoudig uitbreiden

Toegegeven, voor kilometervreters zijn de bijna 50 km aan pistes die de drie gebieden samen bieden misschien wat weinig. Laat dit je alleen niet weerhouden om eens te gaan skiën in St. Johann in Tirol. Dankzij de Super Ski Card is dit aantal pistekilometers namelijk eenvoudig uit te breiden naar een totaal van 2780 km aan pistes. Met deze skipas kun je namelijk in alle 22 skigebieden in de Kitzbüheler Alpen skiën. Niet alleen in Tirol, maar ook in Salzburg, Karinthië, Oberösterreich en Steiermark. Alleen al in Tirol biedt deze pas toegang tot ruim 900 km aan pistes. Zo 'klein' is St. Johann in Tirol dus niet!

3. Een top bestemming voor gezinnen met kinderen

St. Johann in Tirol is een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. Alle drie de skigebieden bieden verschillende mogelijkheden voor gezinnen. Erpfendorf en Kirchdorf bieden beide mooie oefenpistes om de eerste bochtjes op te leren draaien. Kirchdorf beschikt bovendien over een kinderland. Groot voordeel van deze bestemmingen is dat de prijs voor een skipas nog ouderwets laag ligt. Het skigebied van St. Johann in Tirol en Oberndorf is iets groter en biedt nog meer mogelijkheden voor kinderen met meer ervaring en ouders die ook zelf graag een paar afdalingen maken. Er is een goede skischool met een uitgebreid kinderland en ook zijn er allerlei leuke activiteiten mogelijk. Als de kleintjes voldoende ervaring hebben, trekken ze al snel de rest van het skigebied in. Omdat het gebied niet heel groot is, is de kans groot dat je elkaar tussendoor een paar keer tegenkomt. Extra leuk! Tips voor families in St. Johann in Tirol >

53735 -  (13)
© Mirja Geh

4. Gemakkelijk bereikbaar

Op wintersport met de auto, het vliegtuig, de bus of de trein? Voor alle vier de opties geldt dat St. Johann in Tirol eenvoudig te bereiken is. Met de auto of bus is het vanaf Utrecht iets meer dan 900 km rijden. De dichtstbijzijnde luchthaven is Innsbruck en die ligt op een kleine 100 km afstand. Dit laatste stuk kun je afleggen met een taxi of transfer, maar ook met het openbaar vervoer. Een andere en bovendien zeer duurzame optie is de trein. St. Johann in Tirol beschikt namelijk over een eigen treinstation. Reis bijvoorbeeld met de nieuwe nachttreinverbinding, de ÖBB Nightjet, naar Wörgl en stap hier over op de trein naar St. Johann. 's Nachts kun je slapen in de trein, waardoor je van een extra dag op de latten profiteert.

5. Veel leuke activiteiten buiten het skiën om

In St. Johann in Tirol kun je veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Ook buiten de pistes valt er genoeg te beleven. Zo vind je hier onder andere een uitgebreid netwerk winterwandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden. Je kunt zelf op pad gaan, maar ook samen met een gids. Een leuke activiteit voor het hele gezin is rodelen. In St. Johann in Tirol vind je drie natuurlijke rodelbanen waar je met een echte houten slee van kunt afdalen. Er is een rodelbaan in St. Johann, in Oberndorf en in Kirchdorf. Bij verschillende verhuurbedrijven kun je een slee huren. Mag het allemaal wel iets relaxter? Bijvoorbeeld een middag in de wellness of het zwembad? Breng dan een bezoek aan Panorama Badewelt of Wellnesscentrum Kaiserquell.

53735 -  (14)
© Franz Gerdl

6. Ontzettend veel fijne berghutten

Liefhebbers van lekker eten zijn aan het juiste adres in het skigebied van St. Johann in Tirol en Oberndorf. Je vindt hier in verhouding tot het aantal km aan pistes (42) ontzettend veel berghutten (18!). Het maakt niet uit welke afdaling je skiet, je komt altijd wel een fijne hut tegen om aan het begin, halverwege of aan het eind even te pauzeren. Voor een warme choco met vers gebakken Apfelstrudel, een uitgebreide lunch of een drankje na afloop van de skidag. Je kunt zelfs kiezen voor een skidag die volledig in het teken staat van lekker eten en drinken. Stel hiervoor zelf een culinaire skisafari samen en ski van hut naar hut. Zelf heb ik dit een keer met collega Miranda gedaan en ik kan het je voor de volle 100% aanraden. Onze tips voor een culinaire skisafari lees je hier >

7. Schitterende uitzichten in het skigebied

Tijdens het skiën geniet je van de mooiste uitzichten. Op het dal en de dorpen, maar ook op de imposante toppen van de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Alpen. Stop af en toe even aan de zijkant van de piste om ervan te genieten of kijk je ogen uit vanaf een van de vele zonnige terrassen. Het uitzicht op de besneeuwde bergen verveelt nooit!

53735 -  (15)
© Stefan Eisend
 © Stefan Eisend

8. Betaalbaar

St. Johann in Tirol is een stuk voordeliger dan enkele meer bekende dorpen en skigebieden in de buurt. De prijs voor een accommodatie, skipas en het eten is net even vriendelijker. Prijsbewuste gezinnen met jonge kinderen met weinig ski-ervaring kunnen het best kiezen om de kleintjes eerst op les te doen in Erpfendorf of Kirchdorf. De prijs van een skipas ligt hier nog ouderwets laag.

Doe een aanvraag voor je wintersport in St. Johann in Tirol

Dit artikel is geschreven in samenwerking met St. Johann in Tirol.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.