Skip to navigation Skip to main content

6x waarom je dit skiseizoen naar Ischgl op wintersport wilt

53684 - 6x waarom je dit skiseizoen naar Ischgl op wintersport wilt (3)
© TVB Paznaun-Ischgl

Het is bijna zover! Binnenkort kunnen we eindelijk weer de ski's aanklikken en genieten van een van de mooiste vakanties van het jaar, ook in het Oostenrijkse Ischgl. Het skigebied is afgelopen jaar helemaal niet open geweest voor wintersporters en kan (net als wij) niet wachten tot het seizoen weer begint. Toch heeft Ischgl afgelopen jaar zeker niet stilgezeten en de tijd juist gebruikt om nog beter te worden en alles klaar te stomen voor een overweldigende nieuwe start van skiseizoen 2021/2022. Denk aan pistes die tot in de perfectie geprepareerd zijn, knusse accommodaties die er heerlijk bij liggen en een eersteklas service in bars en restaurants om het vakantiegevoel aanzienlijk te vergroten. Dit zijn 6 redenen waarom je dit skiseizoen naar Ischgl op wintersport wilt!

Na bijna twee jaar weer een wintersport in Ischgl mogelijk

Hoewel skiën afgelopen winter voor veel wintersporters geen optie was, werd dat in Ischgl helemaal onmogelijk. Het skigebied is namelijk helemaal niet open geweest en voor het eerst in de geschiedenis heeft deze populaire wintersportbestemming het seizoen overgeslagen. Maar daar komt nu gelukkig verandering in! Ein-de-lijk kunnen we ons binnenkort weer klaarmaken voor onze favoriete vakantie van het jaar en behoort een wintersport in Ischgl ook weer tot de mogelijkheden. En hoe! Het skigebied heeft alles tot in de puntjes verzorgd zodat de situatie optimaal is om wintersporters weer te verwelkomen. Zowel actieve skiërs en snowboarders op zoek naar uitdaging als rustige bourgondiërs die van het weer en de omgeving genieten kunnen hier terecht voor een fijne wintersport. Waarom? Nou, bijvoorbeeld om deze 6 redenen!

Skiseizoen 2021/2022 in Ischgl

1. 239 km aan pistes die er perfect bij liggen

Met een totaal van maar liefst 239 km aan pistes is er voor zowel fervente wintersporters als beginnende skiërs genoeg te beleven. Je kunt veel kilometers maken op je favoriete kleur piste, en toch elke dag andere afdalingen maken. Die pistes zijn overigens tot in de perfectie geprepareerd en liggen bijna te wachten tot wintersporters de hellingen weer komen bedwingen. Ischgl kent een flink aantal pittige pistes die ideaal zijn voor fanatieke wintersporters die zichzelf op de proef willen stellen, maar ook als je de beginselen van het skiën nog moet of wilt leren zijn er goede omstandigheden. Zo zijn er diverse fijne skischolen, kun je op veel punten materiaal huren van uitstekende kwaliteit en biedt het skigebied genoeg glooiende plekken om de eerste bochten te draaien.

2. Heerlijke restaurants en bars voor fijnproevers

De restaurants en bars in Ischgl zijn ontzettend uiteenlopend. Zo staat het skigebied bekend om de vele moderne eettentjes en bars om te genieten in relaxte sferen, maar er zijn ook verschillende oergezellige berghutten. Of je nu zin hebt in een Heiße Schoko met een heerlijke warme Apfelstrudel of juist even helemaal in stijl wilt genieten van een T-bone met een cocktail, in Ischgl is er voor elke fijnproever een plekje. Het staat niet voor niets bekend als culinair-walhalla. Enkele tips zijn restaurants Stüva in het hotel Yscla, dat dit jaar Gault & Millau-punten toegekend heeft gekregen, Skihaus Alp Trida voor pure traditie en Bistro Bar Kiwi voor fris drankje voor de open haard.

Bekijk alle culinaire tips in Ischgl
53684 -  (9)
© TVB Paznaun-Ischgl

3. Sneeuwzeker skiën van november tot mei

25 november 2021. Zet die datum maar alvast in je agenda, wat dat is de eerste dag dat skiën in Ischgl weer mogelijk is. Dankzij de ligging van het skigebied dat tot een hoogte van 2872 meter reikt, is een wintersport in Ischgl doorgaans mogelijk van november tot mei. Ruim 90% van de pistes ligt hier boven de 2000 meter. Mede daarom is dit een enorm sneeuwzekere bestemming en dus een goede keuze voor als je vroeg of juist wat later in het seizoen de bergen in wilt gaan.

53684 -  (10)
© TVB Paznaun-Ischgl

4. Knusse chalets en hotels voor families en vrienden

Overnachten in een stijlvol hotel met hippe bar, of liever in een knus hotel met familiekamers? Of je nu op wintersport gaat met de hele familie, met een groep vrienden of met je partner, het aanbod aan accommodaties in Ischgl is enorm. Ook die zijn allemaal opgemaakt en klaargezet voor de komst van het nieuwe skiseizoen en het hotelpersoneel heeft zin om eindelijk weer enthousiaste gasten te kunnen ontvangen. Ben jij op zoek naar een specifieke accommodatie? Kijk dan nu alvast naar de beschikbaarheid voor een verblijf in een fijn hotel, pension of chalet naar jouw smaak.

Bekijk de aanbiedingen voor accommodaties in Ischgl

5. Stunten in een van Europa's grootste Freestyle-parken

Een ander ding waar een wintersport in Ischgl te boek om staat, is het geweldige snowpark waar freestylende skiërs en snowboarders naar hartenlust kunnen stunten. Dit is niet zomaar een park, het is zelfs een van de grootste freestyle-parken van Europa. Niet alleen staan er diverse kickers, halfpipes en een scala aan andere obstakels te wachten, het park heeft sinds enkele jaren een compleet nieuwe design ontworpen door Jeep. Het enorme park is toegankelijk voor zowel beginners als pro's en zal ook eindelijk weer de deuren kunnen openen binnenkort.

Lees meer over het funpark
53684 -  (11)
© TVB Paznaun-Ischgl

6. Groot aanbod aan winteractiviteiten buiten de piste

Hoewel het voornaamste heugelijke nieuws is dat we weer kunnen gaan skiën in Ischgl, is dat niet waar het winterplezier ophoudt. Naast het plezier dat je op de pistes kunt beleven, is er namelijk van alles buiten het skigebied te doen. Absolute aanrader is de Ischgl Skyfly, een zipline waarbij je met snelheden van wel 85 km/u door de bergen zoeft. Iets minder actie en wat meer romantiek? Dan is het ook leuk om een toch in paardenslee te maken of door simpelweg een prachtige winterwandeling te maken op een van de vele paden en te genieten van de schitterende omgeving. Ook dat kan allemaal weer aankomende winter!

Winteractiviteiten in Ischgl

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ischgl.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.