Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden zonder après-ski: hier kun je heen

Thee Met Uitzicht Op De Piste

Skigebieden zonder après-ski, bestaan die eigenlijk wel? Wintersport en après-skiën lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar echt niet overal zijn er uitbundige feestjes en drukke bars te vinden. Voornamelijk Oostenrijk staat bekend om de vele skigebieden waar après-ski meer hoofdzaak dan bijzaak lijkt, maar er zijn ook veel rustige skigebieden zonder te veel après-ski te vinden. Ben je niet zo van die feestgekte en wil je je liever op het echte werk focussen, namelijk skiën of snowboarden? Dan zijn dit een aantal skigebieden zonder overdreven drukke après-ski waar je met een gerust hart naartoe kunt gaan!

Skigebieden zonder après-ski

Hoewel veel wintersporters zich er niets bij kunnen voorstellen, zijn er ook veel skiërs en snowboarders die helemaal niet zo zitten te wachten op drukte in bars waar het bier rijkelijk vloeit en de vliegende herten aan de lopende band besteld worden. Er is ook een groot aantal wintersporters dat juist in alle rust wil wintersporten: lekker veel mooie afdalingen maken, goed eten en ontspannen in een rustig dorp. Na afloop wel iets drinken of eten, maar eerder in een knus café of lekker in het hotel, appartement of pension. Heb je het idee dat skiën alleen maar samengaat met après-skiën, dan heb je het mis. Ook zonder kun je van een wintersport genieten en er zijn genoeg gebieden en dorpen waar geen of niet al te veel après-ski te vinden is. Waar je heen moet gaan om lawaaierige après-ski te kunnen ontlopen? Neem eens een kijkje naar de volgende skigebieden!

Kleinarl - Salzburg, Oostenrijk

Het dorpje Kleinarl is onderdeel van Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl en hoort bij Ski Amadé. Anders dan de buurdorpen, is hier niet een heel levendige après-ski te vinden. Wil je toch profiteren van een groot en veelzijdig skigebied maar ondertussen verblijven in een rustig dorp zonder al te veel poespas? Dan is deze Oostenrijkse bestemming een goede keuze. In het kleine en gemoedelijke plaatsje overheerst er vooral rust, maar binnen een mum van tijd bevind je je in een gebied dat bijna 70 km aan piste telt om veel meters in de sneeuw te kunnen maken.

Churwalden - Graubünden, Zwitserland

Nog zo'n voorbeeld van een rustige bestemming nabij een groot en afwisselend skigebied, is het Zwitserse Churwalden. Dit dorpje ligt vlakbij het populaire en levendige Lenzerheide, maar is veel rustiger en kleinschaliger. Je kunt vanuit het plaatsje direct naar het skigebied Arosa Lenzerheide, met zo'n 225 km aan afdalingen die voor iedere soort wintersporter geschikt zijn. Hoewel de regio een geliefde bestemming is voor veel wintersporters, komen de après-skiliefhebbers toch meer op de naburige dorpen af en is Churwalden heerlijk rustig gebleven.

Skiën in Arosa Lenzerheide

Alpe du Grand Serre - Isère, Frankrijk

Het skioord Alpe du Grand Serre is een goed alternatief voor wie uit de drukte van het naburige Alpe d'Huez wil blijven. Het is een veelzijdig skigebied dat ongeveer 55 km aan afdalingen telt en vooral de omgeving is prachtig. Het skiplaatsje ligt namelijk aan de poort van het natuurgebied Écrins en daardoor domineren de rust en de natuur de omgeving. In het dorp vind je een paar restaurants om te genieten van regionale specialiteiten, maar over het algemeen is dit een van de skigebieden zonder après-ski of waar er maar weinig gefeest wordt.

Perca - Zuid-Tirol, Italië

In het Italiaanse wintersportdorp Perca ben je voorzien van alle gemakken van een ideale wintersportbestemming, zonder dat er een hele uitbundige après-ski aan te pas komt. Het kleine dorpje ligt niet ver van het grotere Bruneck en is anders dan deze plaats kleinschalig en rustig. Desalniettemin heb je wel vanuit hier de mogelijkheden van het skigebied Kronplatz in het bereik. Daar liggen bijna 120 km aan pistes voor je klaar en het gebied beschikt over veel brede afdalingen wat het een ideale plek maakt voor beginners. Vanuit Perca heb je direct toegang tot het skigebied met de 10-persoonsgondel.

Galtür - Tirol, Oostenrijk

Aan het eind van Paznaun vind je het rustige, maar prachtige skigebied van Galtür. Massatoerisme heeft deze plek nog niet echt bereikt ondanks dat er een aantal leuke faciliteiten te vinden zijn die met name voor het hele gezin geschikt zijn. Het aanbod bestaat uit zo'n 43 km aan piste en er is voor elke soort wintersporter een mooie afdaling te vinden. Een drankje kan worden gedaan bij Weiderhimml, maar echt bruisende après-ski kennen ze hier niet.

Galtür is een van de skigebieden zonder après-ski

La Norma - Savoie, Frankrijk

Er zijn maar weinig skigebieden zonder après-ski, aangezien er bijna overal wel ergens een plek is om na het skiën bijeen te komen. Toch is er in het Franse La Norma heel weinig te vinden dat op après-ski lijkt. Het toerisme komt hier voornamelijk voor de mooie skitochten die je er kunt maken en vanuit het dorp is het skigebied direct toegankelijk. Ook is de omgeving uitnodigend voor het maken van mooie wandelingen en het is echt een familiebestemming dankzij de activiteiten die er voor kinderen worden georganiseerd. Van drukte is er in ieder geval geen sprake.

Cesana - Turijn, Italië

Wil je in een prachtig, maar rustig bergdorpje verblijven met een enorm skigebied in het bereik? Dan ben je in het dorpje Cesana aan het juiste adres. Hoewel je niet direct vanuit het centrum het skigebied kunt bereiken, kun je wel door zo'n 15 minuten te wandelen bij de lift komen die je vervolgens naar een van de grootste skigebieden van Italië brengt. Via Lattea beschikt over zo'n 400 km aan pistes en wil je hier gebruik van maken tijdens je skivakantie maar je niet tussen drukke hotspots begeven, dan zit je in dit plaatsje helemaal goed.

Riederalp - Wallis, Zwitserland

Hoewel er net zoals in bijna ieder ander skidorp wel een paar bars te vinden zijn, is Riederalp geen typische après-ski bestemming waar toeristen heen komen om te gaan hossen. Vooral gezinnen met kinderen en kilometervreters komen naar het skigebied om te genieten van de zonovergoten afdalingen. Bovendien ligt het plaatsje bij de grootste gletsjer van de Alpen, de Aletschgletscher. Het is een zeer sneeuwzekere bestemming waar je met de schitterende omgeving gegarandeerd een ontspannen vakantie zult beleven.

Aletsch Arena wintersport zonder après-ski

Ontspannen op wintersport

Er zijn eigenlijk niet heel veel skigebieden zonder après-ski, omdat er vrijwel overal wel ergens een bar te vinden is waar het gezellig wordt gemaakt. Maar rustige bestemmingen, die zijn er zeker. Erger jij je in de après-ski echt mateloos? Naast de bovengenoemde 8 dorpen en skigebieden zijn er nog meer plekken te vinden voor een ontspannen wintersport. Bovendien zijn er grote verschillen in après-ski in de Alpenlanden en hoe dat wordt beleefd. Hoe dan ook, één ding is zeker: met de enorme keuze aan prachtige skibestemmingen is er voor iedereen een mooie plek voor een ontspannen skivakantie!

In welke skigebieden zonder après-ski of weinig bars heb jij een fijne wintersport beleefd? Laat het ons weten op een van onze social kanalen!

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.