Skip to navigation Skip to main content

Verse sneeuw is onderweg!

5242 - Verse sneeuw is onderweg! (1)

Eindelijk valt er goed nieuws te melden vanuit de Alpen. Op donderdag en vrijdag valt er verse sneeuw! Frankrijk profiteert hier het meeste van maar ook in de andere Alpenlanden valt er een vers laagje. In Val Thorens kan men donderdag rekenen op zo'n 10 centimeter, vrijdag valt er zelfs 20 centimeter. Oostenrijk zal het moeten doen met enkele centimeters maar alles is meegenomen! Goed nieuws voor wintersporters die met de Kerst naar de Alpen vertrekken. Hopelijk zien we ook de vorstgrens nog wat dalen waardoor de sneeuw tot in de dalen blijft liggen.

Eindelijk verse sneeuw

Het werd hoog tijd dat er wat verse sneeuw ging vallen in de Alpen. Zorgen hoeft de wintersporter zich niet te maken aangezien het sneeuwdek in de meeste skigebieden dik genoeg is voor een heerlijke wintersport tijdens de Kerst. Verse sneeuw is echter wel zo fijn! Na de sneeuwval van donderdag is het weer even droog en krijgt de zon de nodige ruimte. Het blijft vrij zacht, dus de laaggelegen pistes en de dalen zullen het nog altijd moeilijk hebben om de sneeuw vast te houden.

Flink wat neerslag tijdens de Kerstdagen

Richting de kerstdagen stomen storingen op naar de Alpen. Er gaat naar alle waarschijnlijkheid flink wat neerslag vallen. Het is nog wat onzeker in welke vorm, want in eerste instantie is de lucht nog zacht en ligt de sneeuwgrens boven de 1500m. Geleidelijk stroomt koudere lucht mee en in de loop van deze dagen daalt de sneeuwgrens tot rond of zelfs iets onder de 1000m. De hooggelegen skigebieden krijgen vrijwel alle neerslag als sneeuw, de diepste dalen kleuren pas in de loop van de kerstdagen witter. In ieder geval goed nieuws na het warme weer van de afgelopen weken!

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.