Skip to navigation Skip to main content

Interactief op de piste – hotspots en apps in het skigebied

Even een foto op Facebook uploaden of via WhatsApp een berichtje sturen – interactief bezig zijn, dat wil bijna iedereen op dit moment. Niemand wil het laatste nieuws missen, toch? De behoefte alles meteen aan vrienden te laten weten wordt steeds sterker. Natuurlijk geldt dat ook tijdens de skivakantie. Of je nu in een hooggelegen gebied of in het besneeuwde dal verblijft, van de buitenwereld afgesloten ben je tegenwoordig eigenlijk nergens.

Onderdeel van de vakantie

De vraag of de geboekte accommodatie over w-lan beschikt, is op dit moment eigenlijk al een overbodige vraag. Draadloos internet is meestal overal aanwezig. ’s Ochtends na het ontbijt even de nieuwste berichten in de sociale netwerken bekijken, met vrienden chatten of een online aankoop doen – dit hoort op dit moment evenals poedersneeuw op de piste bij een geslaagde vakantie.

Internet-hotspots op de piste

De ontwikkeling is niet meer te stoppen en w-lan in het hotel is alleen nog maar het begin. De nieuwste trend zijn internet-hotspots in het skigebied. Ongeduldige wintersporters willen niet pas ’s avonds laten weten wat zij hebben beleefd, nee, zij willen direct en live op de piste een post doen. Trots wil men de foto’s die net zijn genomen aan de virtuele gemeenschap laten zien.

250 w-lan-hotspots in de Ski amadé

Om dit mogelijk te maken heeft een groot aantal skigebieden actie ondernomen. Het voortouw is genomen door het skigebied "Ski amadé". Het samenwerkingsverband van vijf gebieden vormt het grootste skigebied van Oostenrijk en biedt niet alleen 860 pistekilometer en 270 liften maar ook meer dan 250 w-lan-hotspots. Binnen een straal van 150 meter van de hotspot heb je hier toegang tot internet.

Ski amadé App

Het hoogtepunt voor iedere smartphone gebruiker is de “Ski amadé App”. De app staat gratis tot je beschikking en informeert over het laatste weer, de sneeuwhoogtes en ski-navigatie. Het meeslepen van een skikaart is dus niet meer nodig. Ook kan je gebruik maken van een hutgids, het pisteadvies of de plaatsbepaling.

Skigebeden gaan online

Vanzelfsprekend is "Ski amadé" niet het enige skigebied dat de trend volgt. Om in het interactieve tijdperk niet de aansluiting te missen, heeft bijvoorbeeld “Skicircus Saalbach-Hinterglemm” 30 hotspots gemonteerd. Ook staat een app met benodigde informatie voor iedere wintersporter ter beschikking. In Duitsland is Oberstdorf hét interactieve skigebied – ook hier vind je een aantal hotspots aan de piste. Verder wordt ook in de Franse Alpen gratis w-lan-toegang geboden. Een pionier op dit gebied is het skioord Valfréjus met het gelijknamige skigebied. Vanaf dit winterseizoen kan je in het gehele skigebied gratis op internet surfen! Toegang heb je onder andere bij de bergrestaurants "Punta Bagna" en "La Bergerie".

Check de website

Wie voorafgaande van zijn vakantie op de hoogte wil worden gesteld of het gekozen skigebied over interactieve mogelijkheden beschikt, kan online op zoek gaan. Op de website van de skigebieden staat uitvoerige informatie over hotspots en ski-Apps ter beschikking.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.