Skip to navigation Skip to main content

Voor iedereen een bijzondere wintervakantie in Valle d’Aosta

4194 - Voor iedereen een bijzondere wintervakantie in Valle d’Aosta (1)

Ben je op zoek naar een gevarieerde en originele wintervakantie? Dan is Valle d’Aosta ‘The place to be’. Naast de klassiekers - alpine skiën, snowboard en langlaufen – biedt elk skigebied ook tal van andere, niet-alledaagse wintersportactiviteiten die je vakantie een extra dimensie geven. Er valt vanalles te beleven en iedereen is welkom!

Niet-klassieke wintervakanties in elk skigebied

Ga komende winter naar Breuil Cervinia. Nog meer dan anders zal je er aan de grond genageld staan bij het zien van die imponerende Matterhorn, 4478 meter hoog! Er worden aan de voet van deze reus twee nieuwe pistes geopend (skigebied Pacheron en Cretaz), 360 kilometer lang en grensoverschrijdend tot in het Zwitserse Zermatt. Of wat denk je van een excursie door het ijs van een gletsjer? De ijsgrot bij de skilift van de Kleine Matterhorn ligt 15 meter onder de oppervlakte en gaat maar liefst 50 meter diep door het ijs. Muziek en speciale lichteffecten maken een bezoek onvergetelijk.

In Pila wordt geen enkele vakantieganger vergeten

Het skigebied van Pila is snel en makkelijk bereikbaar vanuit de hoofdplaats Aosta. Kinderen zullen ontzettend veel plezier beleven in het nieuwe funpark, je kunt er zelfs bobsleeën. In Pila wordt geen enkele vakantieganger vergeten, ook minder validen kunnen er skiën onder professionele begeleiding. Voor super romantische zielen zijn er sneeuwschoenwandelingen door de bossen, ook ’s nachts, onder een open sterrenhemel.

Monte Rosa/Gressoney

In het skigebied Monte Rosa/Gressoney ga je niet alleen skiën op het vierduizend meter hoge plateau Monte Rosa maar kun je ook de bergwereld op een heel andere, fantastische manier ontdekken door te ijsklimmen langs bevroren watervallen. Ook voor deze buitengewone sport doe je een beroep op ervaren gidsen en is er de mogelijkheid om het nodige materiaal te huren.

Heliskiën

Valle d’Aosta is een regio die vakantiegangers prikkelt, zelfs uitdaagt, om allerlei nieuwe, uitzonderlijke, adembenemende activiteiten te proberen. Heliskiën bijvoorbeeld, voor de durfalls die zich laten neerdroppen op grote hoogte en daarna door de maagdelijke diepsneeuw naar het dal glijden. Valle d’Aosta is één van de weinige regio’s waar dit mogelijk is! Even fascinerend zijn de hondensledetochten waarbij het er zeer snel kan aan toe gaan dankzij de honden die door dagelijkse training een hecht team vormen.

Winterpakketten op maat

Valle d’Aosta pakt uit met diverse kant-en-klare winterpakketten, voor elk type winterliefhebber. Het zijn all-in vakantiepakketten in diverse wintersportplaatsen met overnachtingen, skipassen en activiteiten inbegrepen. Dat is niet alleen makkelijk maar ook tijdbesparend want je hoeft zelf niets meer uit te zoeken. Ontdek hier alle pakketten >>
Zo kun je 8 dagen met het gezin naar Cogne vanaf € 900,- per familie. Het verblijf, skipassen, skiles, skihuur, ingang tot een snowpark voor de kids en tot een wellness center voor de ouders zijn inbegrepen. Voor de actieve wintersporter bestaat er een ski safari pakket dat je toelaat tijdens de vakantie te skiën in alle grote skistations. Van de Mont Blanc naar de Matterhorn om te eindigen in Monte Rosa. 3 nachten vanaf € 290,- per persoon.

Klik hier voor meer informatie over het Valle d'Aosta >>

In het vorige weblog over Valle d'Aosta werden alle skigebieden onder de loep genomen.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.