Skip to navigation Skip to main content

Wintersport voorpret

Het is weer gelukt, de skivakanties zijn weer geboekt! Jazeker, meervoud, vakanties. Dit winterseizoen ga ik zeker twee keer skiën, gewoon omdat het kan. Voor het eerst een weekje met twee gezinnen in één huis, en ook nog een paar dagen met wat collega’s. Het wordt wel twee keer Oostenrijk, maar dat maakt me helemaal niet zoveel uit. Als ik maar op de lange latten kan staan en als er maar een keurig onderkomen is, waar ik kan eten en de nacht kan doorbrengen.

Nooit twee keer naar hetzelfde gebied

Het is elk jaar weer een verrassing, want ik sta op het standpunt dat ik nooit twee keer naar hetzelfde gebied ga. Ik hou van variatie, van ontdekkingstochten en wil me laten verrassen. Toch zit er deze winter stiekem een heel klein beetje overlap in. Als ik in januari een paar dagen in de regio Kitzbühel vertoef, kan het zijn dat hier en daar een afdaling mij bekend voorkomt. Een paar jaar geleden maakten we namelijk met het gezin een skisafari vanuit Ellmau en kwamen een heel eind verder terecht, richting de Kitzbühler Alpen. Prachtig, wat een trip was dat en we waren net op tijd terug voor de laatste lift naar Ellmau. Zelfs daar waren e nog niet klaar met onze ontdekkingstocht.

Eindeloos skiën

In de voorjaarsvakantie zitten we in een fraaie oude boerderij in het dorpje Wald, vlakbij de beroemde watervallen van Krimml en de plaats Königsleiten. De watervallen zullen in februari vooral bevroren zijn, maar Hochkrimml, dat is toch echt de poort naar de Zillertal Arena! Twee jaar geleden zaten wij in Neukirchen am Großvenediger, een steenworp afstand dus van Wald op de grens van Tirol en het Salzburgerland. Dat jaar was de Wildkogel Arena ons hoofddoel, maar mochten we één dag skiën in de Zillertal Arena. Het was bij lange na niet voldoende om het hele gebied te ontdekken. Dat gaan we deze winter doen, want vanuit Hockrimml kun je via Königsleiten naar plaatsen als Gerlos en Zell am Ziller. Eindeloos skiën, beter kan niet.

Tijdens de voorjaarsvakantie zitten we in Wald.

Kijk, daarom vind ik het helemaal niet erg om dit jaar misschien een bekende piste af te dalen. Er zit voldoende uitdaging in deze twee tripjes en ik kan alvast zeggen dat ik niet kan wachten. Laat de sneeuw maar komen!

110 - Winter - Peter

Over Peter

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.