Skip to navigation Skip to main content

De 10 grootste skigebieden in de Alpen

17076 - De 10 grootste skigebieden in de Alpen (2)

In de grootste skigebieden van de Alpen kun je iedere dag een andere skitocht maken en hoef je nooit dezelfde piste te nemen. Het klinkt als een grap, maar als je bedenkt dat genoeg er skigebieden zijn met minimaal 200 km aan pistes, is het eigenlijk zo gek nog niet. Eén ding is in elk geval zeker: de grootste skigebieden van de Alpen bieden genoeg afwisseling om je een vakantie lang te kunnen vermaken. En of je nu de voorkeur geeft aan Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk, het aanbod is enorm. Wij zetten in dit blog de top 10 voor je op een rijtje.

#1. Les Trois Vallées & Les Portes du Soleil – 600 km

In dit lijstje van grootste skigebieden in de Alpen staan twee gebieden op een gedeelde eerste plaats. Les Trois Vallées en Les Portes du Soleil zijn beide goed voor 600 km aan pistes. In Les Trois Vallées vind je daarnaast nog een ander hoogtepunt: het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa, Val Thorens. In Les Portes du Soleil ski je niet alleen in Frankrijk, maar ook in Zwitserland. Je vindt hier de legendarische ‘Le Mur Suisse’ afdaling.

#2. Evasion Mont-Blanc – 445 km

Het indrukwekkende Mont Blanc massief is goed te zien vanuit skigebied Evasion Mont-Blanc. Je kunt hier onder andere overnachten in Megève, Saint-Gervais en Combloux. Het skigebied beschikt over 445 km aan pistes. Deze zijn echter niet allemaal met elkaar verbonden, maar je kunt wel pendelen met de skibus. Ook vind je hier veel langlaufmogelijkheden.

#3. Les Quatre Vallées – 412 km

Van de 412 pistekilometers die Les 4 Vallées telt, is maar liefst 202 km rood en 103 km zwart. Met name gevorderde wintersporters zullen zich hier thuis voelen. Les Quatre Vallées is het grootste skigebied dat volledig in Zwitserland ligt en bereikt een maximale hoogte van 3330 meter (Mont-Fort).

Hier lees je alles over de grootste skigebieden van Zwitserland >

#4. Via Lattea – 400 km

Skigebied Via Lattea ligt niet alleen in Italië, maar ook in Frankrijk. Het merendeel van de pistes is rood (220 km), maar er is vrijwel altijd een alternatief om deze te vermijden. Verspreid door het skigebied liggen allerlei leuke berghutten en ook kun je tal van mooie tochten skiën. Goed om te weten: dit jaar, van 13 t/m 17 maart 2019, vindt hier de 7e editie van Dutchweek Italia plaats. Vijf dagen lang kun je skiën, leuke feestjes bijwonen en genieten van heerlijk Italiaans eten.

Dit zijn nog 7 grote skigebieden in Italië >

#5. Zermatt, Breuil Cervinia en Valtournenche – 362 km

Vanuit het Zwitserse dorp Zermatt en de Italiaanse dorpen Breuil-Cervinia en Valtournenche heb je toegang tot dit 362 km grote skigebied. Je skiet in twee landen en het uitzicht op de indrukwekkende Matterhorn is nooit ver weg. Door de grote hoeveelheid rode pistes (226 km), weten vooral gevorderden dit skigebied te waarderen.

17076 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/87ba94ddc5cd5656b39abb9a8c37d928092ad2e942249cbc.jpeg (2)
Het zicht op de Matterhorn blijft indrukwekkend!

#6. Engadin St. Moritz – 326 km

Het Zwitserse skigebied Engadin St. Moritz behaalt met 326 pistekilometers een zesde plaats in de lijst ‘grootste skigebieden in de Alpen’. De pistes zijn verdeeld over meerdere deelskigebieden die niet onderling met elkaar verbonden zijn. St. Moritz is één van de bekendste plaatsen. Dit chique, stijlvolle en exclusieve dorp is vooral populair onder het rijke wintersportpubliek.

#7. Ski Arlberg – 325 km

Door de aanleg van de Flexenbahn in 2016/2017 is Ski Arlberg niet alleen uitgegroeid tot één van de grootste skigebieden in de Alpen, maar ook tot het grootste skigebied in Oostenrijk. Beginners, gevorderden en experts zullen zich hier niet snel vervelen. Je kunt tal van mooie tochten skiën, waaronder de 85 km lange Run of Fame en de 22 km lange Der Weisse Ring.

#8. Les Sybelles – 310 km

De 310 pistekilometers van Les Sybelles zijn verdeeld over de zes skiresorts St-Jean-d'Arves, Les Bottières, Saint Sorlin d'Arves, Le Corbier, La Toussuire en St. Colomban des Villards. Het skigebied bereikt een maximale hoogte van 2620 meter en bestaat voornamelijk uit rode pistes (310 km). Omgang met het milieu is een belangrijk onderdeel van de filosofie van Les Sybelles. Liften en pistes zijn allemaal zo geplaatst dat ze het landschap beschermen.

Benieuwd naar de grootste skigebieden van Frankrijk? Je vindt ze hier >

#9. Tignes Val d’Isère – 300 km

Tignes-Val d'Isère is sneeuwzeker en dat is te danken aan de aanwezigheid van twee gletsjers. Er zijn veel blauwe en groene afdalingen en dat maakt dit skigebied ook zeer geschikt voor beginners. Uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden voor gevorderden en experts, waaronder een aantal mooie off-piste afdalingen.

17076 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/87ba94ddc5cd5656b39abb9a8c37d928092ad2e942249cbc.jpeg (3)
Het piste-aanbod in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental biedt voor ieder wat wils!

#10. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental – 284 km

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental sluit de lijst met 284 pistekilometers. Het skigebied is niet alleen één van de grootste in Oostenrijk, maar ook één van de populairste. Niet gek, je vindt hier alle ingrediënten voor een fijne skivakantie. Après-ski, de SkiWelt skitochten, heerlijke pistes, leuke kinderlanden en fijne berghutten. Of je nou overnacht in Westendorf, Ellmau of Brixen im Thale, vervelen zul je je niet snel.

Dit zijn de 10 grootste skigebieden van Oostenrijk >

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.