Skip to navigation Skip to main content

Hoe zien de skigebieden in Oostenrijk er nu uit?

 

In de zomer zien de skigebieden er vanzelfsprekend compleet anders uit dan in de winter. Nu de sneeuw is verdwenen is het een mooi moment om de twee seizoenen eens met elkaar te vergelijken. Waar het in de winter een komen en gaan is van wintersporters, heerst nu de rust. Er is geen enkel spoor meer van pistepaaltjes, sneeuwkanonnen en andere zaken die met de winter te maken hebben. Wat in de winter allemaal vanzelfsprekend is in het landschap, daarvoor is in de zomer geen plaats. Herken je de Oostenrijkse skigebieden die we in dit weblog met elkaar vergelijken? We hebben van 5 skigebieden in Oostenrijk de zomer- en winterbeelden naast elkaar gezet.

Winter-zomer vergelijkingen van de Oostenrijkse skigebieden

Momenteel is het zomerseizoen in volle gang in de bergen van Oostenrijk. De schoolvakanties zijn begonnen en de dalen bereiden zich voor op de toestroom van de toeristen. Van sneeuw is alleen nog op de hoogste toppen sprake en de meeste skiliften staan stil. Gelukkig zijn veel webcams wel nog altijd online, waardoor we een mooie vergelijking tussen zomer en winter kunnen maken. De gebruikte beelden in dit weblog zijn afkomstig uit februari 2018 en juli 2018.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental in de winter en de zomer

Met 284 kilometer piste behoort SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental tot de grootste skigebieden van de Alpen. Ook in de zomer is deze regio een populaire bestemming onder bergliefhebbers. Welk seizoen je hier ook komt, voor een bijzonder uitzicht moet je naar het draairestaurant op de Hohe Salve. Hier kijk je uit op meer dan 70 bergtoppen boven de 3000 meter, waaronder de Großglockner en de Großvenediger.

Ischgl in de winter en de zomer

Onderstaande webcambeelden komen vanuit het hart van de bergwereld van Ischgl, de Idalp. Op dit vlakke gedeelte van de Idalp vindt ieder seizoen het Top op the Mountain concert plaats. Nu is alles hier groen en staan de meeste liften stil. Tijdens de opening van het skigebied eind november worden de eerste skiërs hier weer verwelkomd.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn in de winter en de zomer

In de winter liggen er 270 kilometer aan pistes klaar in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Momenteel valt er van al die meters sneeuw die hier een paar maanden geleden nog lagen niets meer te zien. De groene bergflanken nodigen nu uit tot het maken van wandel- en mountainbiketochten. Waar in de winters skiërs naar beneden roetsjen, grazen nu de koeien.

Serfaus-Fiss-Ladis in de winter en de zomer

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis beschikt over net iets minder dan 200 kilometer aan pistes. Hoewel het skigebied tot een hoogte van 2820 meter reikt is tijdens de zomermaanden van de grootte niet veel te merken. Momenteel hebben wandelaars en bergliefhebbers 11 liften tot hun beschikking. De eerste wintersporters worden in december 2018 weer in het skigebied verwacht.

Hintertuxer Gletscher in de winter en de zomer

De Hintertuxer Gletscher is het enige skigebied in Oostenrijk waar het gehele jaar geskied kan worden. Ook in de zomer ligt er voldoende sneeuw op de gletsjer die tot een hoogte van 3250 meter reikt. Van de 50 kilometer aan pistes is slechts een fractie geopend, maar bovenop de gletsjer lijkt het toch gewoon hartje winter. De temperatuur en het groene dal verraadt echter dat het hoogzomer is.

Wat gebeurt er in de zomer in een skigebied?

Nadat de liften zijn gesloten en de sneeuw is gesmolten, dienen de bergflanken onder andere weer als weiden voor het vee. Voordat de dieren weer de berg op mogen, worden alle overblijfselen van het winterseizoen door het liftpersoneel uit het gebied verwijderd. Voor pistepaaltjes, borden en sneeuwkanonnen is in de zomer geen plaats. Onder de stoeltjesliften worden vaak nog allerlei vondsten gedaan, van skistokken tot mobiele telefoons. Ook wordt het volgende wintersportseizoen alweer voorbereid. Nieuwe liften worden aangelegd en er vindt veel onderhoud plaats. Dit gebeurt er in de zomer in een skigebied >

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.