Skip to navigation Skip to main content

Voorjaarsvakantie voorbereiding: paklijst, tips & voorpret

Groep Op De Piste

De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Nog een paar dagen werken of naar school en dan kan de wintersport beginnen. Iedere keer komt er weer heel wat bij kijken. Een oppas voor de hond of kat, inpakken, de auto winterklaar maken, ski's nog even wegbrengen voor een verse laag wax, lekkers verzamelen voor onderweg... De to-dolijst voordat de vakantie écht kan beginnen is lang. Daarom in dit blog een overzicht met handige tips ter voorbereiding op een voorjaarsvakantie in de sneeuw. 

Voorkom inpakstress met deze paklijsten

Waarom toch altijd die stress van het inpakken? Om je wat meer rust te bezorgen hebben wij een wintersport paklijst opgesteld met daarin de items die je echt niet mag vergeten. Van skipully’s tot zonnebrand en van reservesleutel tot telefoonoplader, het staat er allemaal in vermeld. Begin vervolgens ruim op tijd met inpakken, zodat je niet de dag van tevoren nog van alles hoeft te regelen.

Auto klaar voor de wintersport

Auto winterklaar maken

Niet alleen jijzelf moet fit zijn voor de wintersport, ook de auto moet er klaar voor zijn. Winterbanden, sneeuwkettingen, een laatste wintercheck bij de garage, voldoende ruitenwisservloeistof... Ga je Oostenrijk of Zwitserland? Vergeet dan geen vignet aan te schaffen. En reis je door Italië of Frankrijk? Lees je vooraf even in over hoe het zit met tol betalen onderweg. Autorijden in de bergen is niet per se moeilijk, maar gaat er wel iets anders aan toe dan hier in Nederland. Handige links voor wie met de auto op wintersport gaat: 

Onderweg richting de Alpen

Eenmaal onderweg is het nog niet gedaan met de stress. Voor je het weet sta je in de file, de kinderen op de achterbank moeten vermaakt worden en de route is niet altijd even duidelijk. Check daarom voor vertrek nog even waar de knelpunten kunnen ontstaan en hoe het weer onderweg is. Om de kinderen te vermaken kun je leuke spelletjes spelen en iets lekkers te eten sleept jong en oud door de lange reis heen.

Met kind in de auto op wintersport

Hoeveel sneeuw ligt er?

Benieuwd naar de sneeuwhoogtes in het skigebied waar jij naar toe gaat? En neem ook even een kijkje op de webcams

Groep wintersporters

Eindelijk weer de piste op

Voor de meeste wintersporters is de laatste afdaling ruim een jaar geleden. En dat is toch altijd weer even wennen geblazen. Ga niet te voortvarend van start en probeer het lichaam langzaam weer te laten wennen aan de beweging, de hoogte en de omstandigheden. Al snel kom je weer in de juiste ‘Schwüng’ en kunnen de kilometerslange tochten gemaakt gaan worden.

Skiën van de piste

Het recept voor heerlijke skidagen

Wat hebben we toch een fijne hobby. Heerlijke sneeuw, perfect geprepareerde pistes, het imposante berglandschap, je moet er wintersporter voor zijn om de schoonheid ervan te begrijpen. In het bergrestaurant is het iedere dag weer moeilijk kiezen. Wordt het de Wiener Schnitzel, de Tiroler Gröstl of toch de Kaiserschmarrn? En aan het einde van de middag is het natuurlijk tijd om de après-ski in te gaan.

Wiener Schnitzel tijdens de lunch

Gezellige avond in de accommodatie

Wintersport is een vakantie van gezellig samenzijn. Aan het einde van de dag wordt er gezellig samen gekookt of ergens in een restaurant gegeten en ’s avonds spelen jullie uren spelletjes. Makkelijke kleding aan, de dag bespreken en vervolgens lekker op tijd naar bed. Jullie zouden nog kunnen gaan avondskiën of après-skiën, maar ook lekker een paar uurtjes relaxen in de wellness of een avondwandeling behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Spelletje spelen in de accommodatie

Helaas, de wintersport zit er weer op

Wat gaat zo’n weekje toch altijd weer snel voorbij. Voor je het weet breekt de laatste skidag aan en moet je weer terug richting Nederland. Vergeet niet nog even wat souvenirs in te slaan en je skipas weer in te leveren. Eenmaal terug in eigen land is het afkicken geblazen. Geen bergen meer, gewoon weer een broodje kaas en een ontplofte mailbox. Vergeet niet nog even een beoordeling achter te laten op Snowplaza, zo kunnen andere mensen ook ervaren hoe jouw wintersport was.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.