Skip to navigation Skip to main content

Zaterdag in Landgraaf: clinics volgen en materiaal testen

1324 - Zaterdag in Landgraaf: clinics volgen en materiaal testen (1)

Op zaterdag 28 november kunnen popelende wintersporters in SnowWorld Landgraaf terecht voor een leerzaam voorproefje op de naderende winter. Snow Exploration staat in het teken van de nieuwste rages en ontwikkelingen op wintersportgebied, wat zich vertaalt in allerlei clinics en de mogelijkheid het nieuwste materiaal te testen van verschillende vooraanstaande merken.

DemoTeam Landgraaf heeft met medewerking van de gemeente Landgraaf en natuurlijk SnowWorld een dag georganiseerd waarop wintersporters van alle leeftijden kennis kunnen maken met verschillende afdaalmethodes.

Gevorderde skiërs kunnen zich wagen aan freestyle ski- en snowboardclinics en demo-skiën, maar ook voor ongeoefende skiërs is er genoeg te doen:

De Skibock is een soort carveski met een zitje erop waardoor je stuurt door opzij te leunen. Heel eenvoudig en superleuk. De Trikke Skki, hieronder afgebeeld, is niet minder toegankelijk. Dit apparaat is bedoeld als laagdrempelig alternatief voor mensen met bijvoorbeeld knie- of heupklachten, al zijn die allerminst vereist om met deze vernieuwende technologie de nodige lol te hebben!

De Stichting Handicap Op Ski’s (SHOS) verzorgt zitski-clinics waarbij deelnemers onder begeleiding van een ervaren instructeur bekend worden gemaakt met deze discipline.

Verder openen verschillende merken als Salomon en Fischer om 12 uur hun stands met testmateriaal en wordt er om 18 uur een Show on Snow gegeven door DemoTeam Landgraaf. Voor iedereen die aan een clinic-arrangement heeft meegedaan is er ter afsluiting een buffet.

Voor inschrijvingen of meer informatie kun je terecht op de website van DemoTeam Landgraaf.

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!