Skip to navigation Skip to main content

Wintersport aan zee: langlaufen in Scheveningen

1317 - Wintersport aan zee: langlaufen in Scheveningen (1)

Van 29 november tot en met 10 januari vindt in Scheveningen het Cool Event plaats. Er wordt een iglodorp gebouwd, er zijn ijssculpturen te zien, er is een schaatsbaan, snowtubing, een tweehonderd meter lange loipe op de boulevard en nog veel meer.

Langlaufen met zeezicht

In navolging van de skibaan langs de A28 bij Zwolle kunnen de latten binnenkort ook in het westen des lands worden ondergeknoopt. De langlauflatten welteverstaan, want in Scheveningen ligt straks een tweehonderd meter lange loipe. Langlaufen met zeezicht!

“Èskoud duh Haag”

Een andere attractie is het ijssculpturenfestival: gerenommeerde ijskunstenaars uit de hele wereld gaan zich uitleven binnen de grenzen van het thema “Èskoud duh Haag”. De temperatuur wordt in het iglodorp ruim tien graden onder het vriespunt gehouden, waardoor de sculpturen het lekker behaaglijk hebben.

Glühwein en Kaiserschmarrn

Voor het Kurhaus komt een ijsbaan van 550 vierkante meter te liggen en op de terrassen rondom het plein worden winterse dranken en gerechten geserveerd. Dus wie op 1 januari na een verfrissende nieuwjaarsduik de noordzee uitkomt, kan zich hier komen opwarmen met glühwein en Kaiserschmarrn. Het belooft al met al een gezellige bedoeling te worden deze winter in Scheveningen!

Winter Male Author 2

Over Coen

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!