Skip to navigation Skip to main content

Tips voor goedkope skikleding merken en winkels

Dope Montec Mike Miranda

De wintersportvakantie komt er weer aan en dus wordt het tijd om de spullen weer uit de kast te halen. Past alles nog? Heb je nog iets nodig? Wie niet de hoofdprijs wil betalen voor een nieuwe skibroek of -jas, kan kiezen voor goedkope skikleding merken en winkels. Er zijn genoeg opties voor betaalbaar skimateriaal, zonder dat je meteen inlevert op warmte en waterdichtheid. Nu geldt wel vaak hoe duurder, hoe beter, maar dat past niet bij iedere portemonnee. Daarom in dit blog een overzicht met goedkope skikleding merken en winkels.

1. Decathlon

Bij Decathlon ben je aan het juiste adres voor betaalbare sportkleding- en materiaal. Het merk werd in 2006 opgericht in de Franse Alpen en in het hoofdkantoor in Sallanches, in het dal van de Mont Blanc, worden nog steeds alle producten ontworpen en ontwikkeld. Decathlon heeft een ruim aanbod voor de wintersporter: van skikleding tot ski’s en van mutsen tot bescherming. WEDZE is het eigen merk van Decathlon. De skikleding biedt een prima prijs-kwaliteitverhouding en is erg betaalbaar. Op dit moment profiteer je dankzij de sale van extra korting.

Goedkope skikleding merken Wedze Decathlon
Voor kinderen kun je prima skikleding kopen bij Decathlon!

2. Supermarktketens Aldi en Lidl

Wie op zoek is naar goedkope skikleding, kan eens een kijkje nemen bij het assortiment van supermarktketens Aldi en Lidl. Voor een kleine prijs kun je hier een complete wintersportoutfit scoren, inclusief goggles en skihelm. Het is prima materiaal voor de niet al te fanatieke en veeleisende wintersporter. Houd er rekening mee dat je bespaart op geld, maar ook op kwaliteit. Van een jas van € 60,- kun je qua ademend vermogen, warmte en waterdichtheid niet hetzelfde verwachten als van een jas van € 600,-.

3. Goedkope skikleding merken als Icepeak, Protest en Falcon

Naast winkels waar je goedkope skikleding kunt kopen, zijn er ook goedkopere merken waar je voor kunt kiezen. Onder andere bij DAKA kun je terecht voor een breed assortiment, met skikleding in verschillende prijsklassen. Goedkope, betaalbare merken zijn onder andere Icepeak, Protest en Falcon

4. C&A en H&M

Kledingwinkel C&A heeft ook skikleding in het assortiment. Mijn zusje skiet toevallig in een skipak van C&A (zie het witte pak op de foto hieronder, paar seizoenen terug) en is daar heel erg blij mee. Ook bij H&M kun je terecht voor skikleding. Onder andere voor thermo-ondergoed.

Op wintersport met goedkope skikleding
© Spalder Media Group

5. HEMA, Zeeman en Scapino

Voor betaalbare skisokken en thermo ondergoed kun je terecht bij HEMA en Zeeman. Ook Scapino verkoopt skikleding, van het merk Mountain Peak. Naast thermo ondergoed vind je hier pully’s, skibroeken en ski-jassen. Voor Scapino geldt hetzelfde als voor Aldi en Lidl: de skibroeken en -jassen zijn prima voor de minder veeleisende wintersporter, maar je levert wel echt in op warmte, waterdichtheid en het ademende vermogen van de stof.

6. Bataviastad of Designer Outlet Roermond

In Nederland vind je verschillende outletwinkels- en centra, waar je goedkope skikleding van bekende merken kunt kopen. Hier worden de betaalbare merken aangeboden, maar je vindt hier ook skikleding van onder andere Peak Performance, Helly Hansen, The North Face en Napapijri. Stuk voor stuk merken met kwalitatief hoogwaardige skikleding, maar voor outletprijzen. Ook een manier om te besparen!

Merkkleding op de piste
Niet de hoofdprijs betalen voor kwalitatief hoogwaardige skimerken? Neem eens een kijkje bij een outlet!

Goedkope skikleding voor kinderen kopen

Kinderen zijn volop in de groei en soms kun je al na één seizoen terug naar de winkel voor een groter skipak. Logisch dus dat je voor kinderen sneller kiest voor goedkope skikleding. Begrijpelijk, maar bedenk ook hier of je met deze besparing niet bespaart op de skipret van je zoon of dochter. Wanneer je kind het koud krijgt, bijvoorbeeld door kwalitatief slechte skikleding, kan dat de zin in skiën behoorlijk verpesten. Voor kinderen vind je van alles tweedehands op Marktplaats, maar je kunt ook een kijkje nemen bij:

Sleeën met kinderen
Er zijn genoeg opties om te besparen op skikleding voor kinderen!

Tweedehands skikleding kopen

Wil je toch graag een jas of broek van een bepaald merk, maar wil je daar liever niet de hoofdprijs voor betalen? Dan kun je er ook voor kiezen om de ski-jas of skibroek tweedehands te kopen. Online wordt onder andere op Marktplaats, Vinted en Facebook Marketplace van alles aangeboden. Als je mazzel hebt, scoor je items waar maar één of twee weken in is geskied en die nog jaren mee kunnen. Ook bij tweedehands winkels als Noppes wordt van alles aangeboden voor de wintersport. Blijf alleen wel kritisch!

Skikleding wassen

Heb jij tweedehands skikleding gekocht? Of is je skipak sowieso wel toe aan een wasbeurt? Stop je skibroek en ski-jas niet zomaar in de wasmachine! Hier lees je alles over het wassen en impregneren van skikleding ›

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.