Skip to navigation Skip to main content
Leren Skiën Volwassenen

Skigebieden voor beginners in Oostenrijk zijn er genoeg. Wie nog niet zo goed kan skiën of voor het eerst op wintersport gaat, heeft genoeg aan mooie oefenweides en brede blauwe pistes. Skitochten en pittige rode en zwarte afdalingen zijn voorlopig nog niet aan de orde. Lekker oefenen op je skitechniek is het belangrijkst! Op zoek naar fijne skigebieden voor beginners in Oostenrijk? In dit blog geven we je een aantal tips.

Ideale skigebieden voor beginners in Oostenrijk

Als beginnende skiër of snowboarder heb je geen honderden kilometers aan pistes nodig. Een paar goede oefenhellingen en een handjevol blauwe pistes is dan meer dan genoeg. Gaat leren skiën je makkelijk af, dan pak je in de eerste week misschien zelfs al een eenvoudige rode piste mee, maar bij zwart blijf je voorlopig nog uit de buurt. Ben je met een gemengd gezelschap met verschillende skiniveaus op reis, dan is variatie natuurlijk wel leuk voor de rest van de groep. Daarom in dit rijtje met skigebieden voor beginners in Oostenrijk op en top beginnersbestemmingen én gebieden waar zowel beginners als gevorderden goed uit de voeten kunnen.

1. Tiroler Zugspitz Arena

Een skigebied voor beginners in Oostenrijk, op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht? Maak kennis met de Tiroler Zugspitz Arena, een hele fijne skiregio net over de Oostenrijkse grens. Om er te komen heb je bovendien geen vignet nodig! De Tiroler Zugspitz Arena wordt gevormd door meerdere kleine, gemoedelijke skigebieden. Ideaal voor minder geoefende skiërs en families. Met name Bergwang, Ehrwald en Biberwier zijn ideaal voor de eerste meters op ski's.

Skigebieden voor beginners in Oostenrijk: Tiroler Zugspitz Arena

2. Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer, bij het plaatsje Lofer, is een ideaal skigebied voor beginners én families. Op de vele blauwe afdalingen kun je uren oefenen op je skitechniek en bovendien zijn er een aantal mooie oefenweides. Veel rode en zwarte pistes kom je hier niet tegen. Van de in totaal 46 pistekilometers is maar liefst 32 kilometer blauw van kleur. Je kunt hier ongestoord en in alle rust oefenen op je skitechniek. Leuk weetje voor families: je profiteert hier van aantrekkelijke familiekortingen op skipassen en elke zaterdag skiën kinderen tot 18 jaar gratis.

3. Kaunertaler Gletscher

Op zoek naar een sneeuwzeker skigebied voor beginners in Oostenrijk? Op de Kaunertaler Gletscher ben je aan het juiste adres. Deze nog redelijk onbekende gletsjer ligt in het Kaunertal in Tirol en is te bereiken middels een prachtige bergweg. De net iets meer dan 20 km aan pistes reiken tot een sneeuwzekere hoogte van 3200 meter, waardoor je hier profiteert van een extra lang skiseizoen. Van alle pistes is bijna 15 km blauw, ideaal voor beginnende wintersporters. En zijn er ook gevorderde skiërs mee? Zij kunnen zich onder andere wagen aan de Black Ibex, de steilste geprepareerde piste van de Alpen.

Beginners skigebied Kaunertaler Gletscher

4. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met 270 km aan pistes behoort SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Ideaal voor beginners? Absoluut! Eigenlijk voelt ieder type skiër zich hier thuis en dat maakt de SkiWelt ideaal voor een wintersportgroep van verschillende niveaus. Met 114 km aan blauwe pistes en meer dan genoeg glooiende oefenweides, kunnen beginners hier uitstekend uit de voeten. Verblijven kan in negen sfeervolle dorpen, de après-ski in onder andere Westendorf en Ellmau is ontzettend gezellig en skiles volg je vaak gewoon in eigen taal. 

Wintersport beginners SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

5. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een ander groot skigebied in Oostenrijk waar beginners zich direct thuis voelen is het Skicircus, gevormd door de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn. De 270 pistekilometers zul je absoluut niet skiën tijdens je eerste of tweede wintersport, maar op de ruim 140 km aan blauwe pistes kun je je wel dagen uitleven. Ook hier volg je skiles vaak gewoon in eigen taal en als je het skiën eenmaal een beetje onder de knie hebt, is er zelfs een compleet blauwe skitocht (Saalbach Runde). Aan knusse berghutten voor een welverdiende pauze tussendoor geen gebrek en na afloop van de skidag kun je iets drinken in de feestelijke après-ski.

Veel blauwe pistes in Saalbach Hinterglemm

6. Nauders Bergkastel

Niet ver van het drielandenpunt met Zwitserland en Italië ligt Nauders Bergkastel. Dit zonnige, maar sneeuwzekere skigebied telt ruim 75 km aan pistes, gelegen tussen 1400 en 2750 meter hoogte. Families en beginners voelen zich direct thuis, al zijn ook gevorderde skiërs aan het juiste adres. Qua blauwe pistes vind je hier zo'n 23 km. Een absolute tip is de blauwe nummer 2, te bereiken met de Zirmbahn. Deze afdaling is ontzettend breed en zelfs een van de breedste in Oostenrijk. 

Beginnersskigebied Nauders

7. Wildkogel Arena

We sluiten deze lijst met skigebieden voor beginners in Oostenrijk af met de Wildkogel Arena, gevormd door de dorpen Bramberg am Wildkogel en Neukirchen am Großvenediger. Dit fijne en zeer familievriendelijke skigebied ligt in de Kitzbüheler Alpen en telt zo'n 75 km aan pistes. Het merendeel daarvan is heerlijk breed en blauw en ook zijn er meerdere mooie oefenhellingen om alle kneepjes van het skivak op te oefenen. Niet alleen op de pistes valt genoeg te beleven, maar ook daarbuiten. Zo vind je hier bijvoorbeeld de langste verlichte rodelbaan ter wereld!

8. Kleinwalsertal

Uniek aan het Kleinwalsertal is dat je het met de auto alleen vanuit Duitsland kunt bereiken. Bijkomstig voordeel is dat je geen vignet Oostenrijk nodig hebt om er te komen. Vanuit de knusse dorpjes Mittelberg, Baad, Riezlern en Hirschegg heb je toegang tot verschillende kleine skigebieden. Ideaal voor beginners. Aan brede blauwe oefenhellingen is hier geen gebrek! Heb je al jaren niet meer op de latten gestaan en wil je graag weer eens op skivakantie? Ben je onzeker of je het allemaal nog wel kan? Speciaal voor 'herintreders' biedt het skidal cursussen aan. Samen met een skileraar ga je de piste op om alles nog eens onder de loep te nemen. Zo geniet je snel weer zeker van de pistes! Meer informatie ›

Wintersport in het Kleinwalsertal
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.