Skip to navigation Skip to main content
Rode Piste In Kaprun Kitzsteinhorn

In skigebieden voor gevorderden in Oostenrijk vind je een ruim aanbod met pistes in alle kleuren. Van heerlijk breed en blauw om de techniek van het carven beter op onder de knie te krijgen tot voldoende rood en zwart voor wat meer uitdaging. De variatie maakt dat jij je als gevorderde skiër geen seconde hoeft te vervelen. Op zoek naar skigebieden voor gevorderden in Oostenrijk? In dit blog geven we je een aantal tips.

De leukste skigebieden voor gevorderden in Oostenrijk

Als gevorderde wintersporter voel jij je thuis in het hele skigebied. Je komt lekker naar beneden, je raakt niet snel uit balans en je kunt steeds beter omgaan met de verschillende sneeuwcondities op de piste. Een schoonheidsfoutje maak je hier en daar nog wel, maar over het algemeen kom je lekker de berg af. En ach, oefening baart kunst! Nu je het stadium beginner en licht gevorderd voorbij bent, is het misschien tijd om een passend skigebied bij je skiniveau te kiezen. Aan skigebieden voor gevorderden geen gebrek in Oostenrijk. Van skibestemmingen met honderden kilometers aan pistes tot kleinere bestemmingen met voldoende uitdaging: keuze genoeg! Hieronder hebben we de leukste skigebieden voor gevorderde skiërs in Oostenrijk op een rijtje gezet.

1. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is ideaal voor gevorderden. De 239 km aan pistes liggen in zowel Oostenrijk als Zwitserland en reiken tot een sneeuwzekere hoogte van 2872 meter. Omdat ruim 90% van alle pistes boven de 2000 meter ligt, profiteer je hier van een extra lang skiseizoen. Van alle afdalingen is maar liefst 149 km rood van kleur, 43 km zwart en 47 km blauw. Je kunt elke dag mooie tochten skiën, waaronder de Schmuggler Runde (in drie varianten). Aan het einde van de dag kun je via verschillende rode dalafdalingen terug skiën naar Ischgl en daar de feestelijke après-ski induiken.

2. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Kilometers vreten tijdens je wintersport in Oostenrijk? Zet het Skicircus dan maar snel op je lijstje. Dit skigebied, dat wordt gevormd door de de dorpen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn, telt maar liefst 270 km aan pistes. Al houdt het daar niet mee op. Met de Ski ALPIN CARD kun je namelijk ook de oversteek maken naar Zell am See-Kaprun, wat het totaal op 408 pistekilometers brengt. Blijf je alleen in het Skicircus, dan kun je je vermaken op 140 km aan blauwe afdalingen, 112 km rood en 18 km zwart. Er zijn tal van mooie skitochten mogelijk en voor gevorderden is THE CHALLENGE een tip. Aan knusse hutten voor een pauze tussendoor geen gebrek en ook na het skiën is er genoeg te doen.

Het Skicircus is een van de skigebieden in Oostenrijk voor gevorderden

3. Zillertal Arena

De Zillertal Arena in het Zillertal hoort absoluut thuis in dit overzicht met skigebieden voor gevorderden in Oostenrijk. Vanuit de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml heb je toegang tot een veelzijdig skigebied met 150 km aan pistes. Van alle afdalingen is 90 km rood, 46 km blauw en 11 km zwart. Je kunt hier dus perfect afwisselen tussen makkelijke en moeilijkere pistes en zo het hele skigebied doorkruizen. Ga je met een groep van verschillende niveaus op wintersport? Eigenlijk voelt iedereen zich thuis in de Zillertal Arena. De meeste pistes zijn heerlijk breed en je kunt hier dus perfect oefenen op je skitechniek. Na het skiën is het groot feest in de après-ski van Gerlos, maar je kunt ook gaan rodelen, winterwandelen of de wellness induiken.

Skiën in de Zillertal Arena skigebied voor gevorderden

4. Ski Arlberg

Natuurlijk mag ook het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk niet ontbreken in deze lijst met tips voor gevorderde wintersporters. Ski Arlberg telt ruim 300 km aan pistes en die zijn allemaal aaneengesloten te skiën. Gevorderde skiërs kunnen zich dagenlang vermaken met het gevarieerde piste-aanbod. Van alle afdalingen is 158 km blauw, 150 km rood en 56 km zwart van kleur. Een pittige uitdaging is de Run of Fame skitocht van maar liefst 85 km lang, welke je meeneemt door het hele skigebied. Ski Arlberg is bovendien zeer sneeuwzeker dankzij de natuurlijke ligging in een zogeheten Schneeloch.

Skiën in Warth Schröcken in Ski Arlberg

5. Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000

Een ander skigebied in het Zillertal waar gevorderden zich thuisvoelen is Ski & Gletscherwel Zillertal 3000. Gevormd door de pistes bij Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach en de Hintertuxer Gletscher bij Hintertux. Samen goed voor meer dan 200 km aan afdalingen in alle kleuren. Het merendeel daarvan is rood (105 km), gevolgd door blauw (58 km) en zwart (30 km). Op de Penken kun je je eventueel wagen aan de gevreesde Harakiri, welke met een hellingspercentage van 78% een van de steilste geprepareerde pistes van Oostenrijk is. Pas wel op en doe deze piste alleen als je lekker van zwart af kunt komen.

Moelijke pistes voor gevorderden in Oostenrijk

6. Sölden

Op zoek naar een sneeuwzeker skigebied voor gevorderden in Oostenrijk? Dan is Sölden een bestemming voor op je lijstje. Het skigebied van Sölden en hoteldorp Hochsölden telt 144 km aan pistes, gelegen tussen 1350 en 3440 meter hoogte. Van alle afdalingen is bijna 45 km rood, 70 km blauw en 27 km zwart. Dankzij de hoge ligging en aanwezigheid van twee gletsjers kun je hier van vroeg in de herfst tot diep in het voorjaar op de latten staan. Die hoogtes betekenen bovendien dat je heel wat lange afdalingen kunt maken, waaronder een van de langste van Oostenrijk. Ski je vanaf uitzichtplatform Schwarze Schneide terug naar het dorp, dan heb je bijna 2000 hoogtemeters en 15 km in de benen.

Sölden is een van de skigebieden in Oostenrijk voor gevorderden

7. Gurgl

Gurgl ligt aan het einde van het Ötztal en wordt gevormd door de pistes boven Obergurgl (1930 m) en Hochgurgl (2150 m). Het skigebied telt 112 km aan pistes, waarvan 60,2 km blauw, 33,2 km rood, 14,3 km zwart en 4,5 km aan skiroutes. Omdat de pistes veelal op noordhellingen liggen en tot wel 3080 meter hoogte reiken, is Gurgl zeer sneeuwzeker. De liften zijn modern en wachtrijen komen vrijwel nooit voor. Daarmee is dit ook een tip als je op zoek bent naar rustige skigebieden in Oostenrijk. Ga zeker een keer pauzeren in de prachtige Hohe Mut. Hier proef je de lekkerste specialiteiten van het land.

Skigebied Gurgl in Oostenrijk
© Spalder Media Group

8. Gastein

Gastein is een prachtig en veelzijdig skidal, onderdeel van de gigantische skiregio Ski amadé. Je vindt hier vier verschillende skigebieden, samen goed voor zo’n 200 km aan pistes. Die zijn niet allemaal onderling met elkaar verbonden, maar met de skibus kun je eenvoudig heen en weer pendelen. Het merendeel van de afdalingen is rood (108 km), gevolgd door blauw (65 km) en zwart (18 km). Wintersporters die op zoek zijn naar uitdaging voelen zich vooral thuis op de pistes van Sportgastein en Graukogel. Großarltal-Dorfgastein biedt voor ieder wat wils en beginners voelen zich vooral thuis op de pistes van Schlossalm-Stubnerkogel-Angertal. Gek op wellness? Ook dan zit je hier goed. Gastein heeft een aantal prachtige thermen.

Wintersport in Gastein

9. Snow Space Salzburg

Flachau, Wagrain en St. Johann im Pongau vormen samen het skigebied Snow Space Salzburg, onderdeel van de Salzburger Sportwelt en Ski amadé. Met ruim 200 km aan pistes kunnen gevorderde wintersporters hier alle kanten op. Zo’n 120 km van de afdalingen is rood van kleur, bijna 100 km is blauw en zo’n 12 km is zwart. Je kunt hier allerlei leuke tochten skiën, waaronder de 12 Peaks Trophy en Hermann Maier Tour. De après-ski van Snow Space Salzburg is feestelijk. Breng zeker een bezoek aan de Hofstadl in Flachau!

Flachau piste en skilift

10. Silvretta Montafon

De laatste tip in deze lijst met skigebieden voor gevorderden in Oostenrijk is Silvretta Montafon. Met ruim 140 km aan pistes is dit het grootste skigebied in het Montafon. Van alle afdalingen is 60 km blauw, 50 km rood en 8 km zwart. Uiteraard wil je hier de langste dalafdaling van Vorarlberg geskied hebben. De HochjochTotale start op de 2430 meter hoge Alpilagrat, voert door een van de langste skitunnels ter wereld en eindigt in Schruns. Eenmaal daar heb je ruim 12 km in de benen. Silvretta Montafon biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Zo zijn er leuke kinderlanden voor de kleintjes en is er aan knusse berghutten geen gebrek. Zin in gezelligheid? Dan is de Urmonti in Schruns aan te raden.

Silvretta Montafon skigebied voor gevorderden
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.