Skip to navigation Skip to main content
11502 - De beste feestbestemmingen in de Alpen (1)
© Snowplaza

Voor veel mensen draait de wintersport niet alleen om skiën, maar ook om borrelen, feestvieren en après-skiën. Lekker dansen op de beats van bekende dj’s, keihard meezingen met de leukste après-skihits of een leuk festival in de sneeuw bijwonen. In de Alpen vind je meer dan genoeg leuke feestbestemmingen en in dit weblog heb ik de leukste voor je op een rijtje gezet.

#1. Ischgl

Ischgl staat ook wel bekend als ‘Het Ibiza van de Alpen’ en daar is niks aan gelogen. Van uitbundige après-ski tot concerten met wereldartiesten, Ischgl heeft het allemaal. Tot een uur of twee kun je je uitleven op de pistes, om daarna aan te sluiten bij het eerste feestje in de Paznauner Taja op de berg. Heeft het laatste nummer geklonken, dan is het tijd om terug te keren naar het dorp. Hier kun je tot diep in de nacht doorfeesten in de Kuhstall en Trofana Alm. Ook mag je de Top of the Mountain Concerten niet vergeten.

11502 -  (5)
Trofana Alm

#2. Mayrhofen

Mayrhofen is onderdeel van skigebied Ski Zillertal 3000. Veel wintersporters bezoeken het skigebied niet alleen vanwege de heerlijke pistes, maar ook door de après-ski en leuke feestjes. Het hele skiseizoen kun je elke dag helemaal losgaan in de après-ski. Onze tips: de Ice BarBrück’n Stadl en Harakiri Bar. In april wordt het skiseizoen feestelijk afgesloten tijdens het Snowbombing festival. Bekende dj’s en artiesten zorgen 5 dagen lang voor spetterende optredens.

 

#3. Tignes

Frankrijk geen feestbestemming? Echt wel! Naast Val Thorens is ook Tignes een echte aanrader op feestgebied. Tignes deelt het skigebied met Val d'Isère en biedt ruim 300 kilometer aan pistes. Na het skiën vind je hier meer dan genoeg mogelijkheden voor après-ski. Het feest start al vroeg bij La Folie Douce op de piste en gaat vervolgens in het dorp door tot diep in de nacht. Ook zijn er geregeld grote evenementen en live concerten. Tips: New Year’s Eve Pop-Rock en Live in Tignes by Francofolies.

 

#4. Gerlos

Veel wintersporters bezoeken Gerlos al jaren met maar één reden: feestvieren en après-skiën. Er zijn zelfs mensen die maar van een paar pistes per dag afdalen en de rest van de dag genieten van biertjes bij Seppi’s op het terras. Daarna snel naar beneden, om verder te gaan in de Cin Cin en Little London. Ook vindt er dit seizoen weer een Dutchweek Gerlos plaats. Wij kunnen het je echt aanraden om deze feestweek bij te wonen! Skiën in de ochtend, feesten op de berg in de middag en daarna door naar de Cin Cin en Country Club. Geweldig!

11502 -  (6)
Cin Cin

#5. Schladming

Veel wintersporters kennen Schladming van de FIS-Worldcup wedstrijden, maar niet vanwege de après-ski. Ga dat maar snel ontdekken, je vindt hier namelijk één van de grootste après-skibarren van Oostenrijk! Wintersporters verzamelen zich op meerdere verdiepingen in de Hohenhaus Tenne en gaan daar helemaal los. Er zijn geregeld concerten met artiesten van wereldniveau. Zowel binnen als buiten zijn er dan duizenden feestgangers te vinden.

#6. Val Thorens

Val Thorens is een klinkende naam op feestgebied. Deze wintersportbestemming staat al jaren bekend vanwege de feestelijke Dutchweek, waarbij honderden wintersportfans een week lang genieten van pistes in combinatie met de vetste feestjes en dj’s. Maar dat is niet het enige dat Val Thorens tot een echte feestbestemming maakt. Al vroeg in de middag knallen bekende dj’s de eerste beats op de piste uit de speakers bij La Folie Douce en de 360 Bar. Vervolgens gaat het feest in het dorp door tot in de late uurtjes.

#7. Westendorf

Feesten op z’n Hollands doe je in Westendorf. Dit schattige dorpje laat het op het eerste gezicht niet zien, maar tijdens je wintersportvakantie kun je hier feesten tot diep in de nacht. Après-skimuziek wordt afgewisseld met Nederlandstalige nummers en internationale hits. Wie weet kom je nog een aantal BN’ers tegen! Iedereen staat te dansen en het bier gaat in een rap tempo over de bar. De Moskito is ontzettend populair, maar ook de Karat Bar, Gerry’s Inn en Bruchstall zijn erg gezellig!

11502 -  (7)
Gerry's Inn

#8. Sölden

Naast Ischgl is ook Sölden een feestbestemming met wereldallure. Iedere dag is het één groot feest in de après-ski. Er wordt goed gefeest in de Almrausch, Schirmbar en Fire & Ice. Ook vinden er tijdens de wintersportseizoen meerdere evenementen plaats. Het Electric Mountain Festival en de Electric Mountain Party’s zijn echte aanraders. Bekende dj’s als Afrojack, Bass Jackers en Quintino hebben hier op het podium gestaan.

#9. Les Deux Alpes

Een andere Franse wintersportbestemming waar goed gefeest kan worden is Les Deux Alpes. Van vroeg in de middag tot diep in de nacht gaat men hier los in de bars en clubs. La Grotte du Yeti, de Pano Bar en Prins van Oranje zijn een begrip. Wanneer je tot diep in de nacht wil doorgaan, ben je op je plek in de discotheek L'avalanche.

#10. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Voor après-ski, feestjes en evenementen moet je echt naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het hele wintersportseizoen is het hier één en al gezelligheid. De meeste mogelijkheden vind je in Saalbach en Hinterglemm, maar ook Fieberbrunn heeft een aantal leuke après-skibars. Bij de Goaßstal, Biwak en Hinterhag Alm is het elke dag weer gezellig. In het Skicircus vinden twee evenementen plaats die je beide niet mag missen. Begin december is het BERGFESTival en een week later Rave on the Snow. Beide feesten garanderen dagen en nachten vol gave feestjes, bekende dj’s en live acts.

11502 -  (8)
Bauer´s Schi-Alm

#11. Kirchberg

Gek op après-skifeestjes met een Hollands tintje? Dan moet je echt op wintersport naar Kirchberg. Als je na de lunch piste 26 een aantal keer naar beneden skiet, dan zal de muziek iedere keer iets harder klinken. Bij Schneebar Oberkasser knalt de dj allemaal heerlijke beats uit de speakers en danst iedereen door tot de zon achter de bergen is verdwenen. Dan is het tijd om het laatste stukje af te dalen en door te gaan naar de Eisbar. Hier geen hippe beats, zoals boven op de berg, maar typisch Nederlandse après-ski muziek. Je biertje bestellen in eigen taal, feesten tot ’s avonds laat en daarna een kroketje eten in de snackbar. Eén en al gezelligheid!

 

#12. Flachau

Na het skiën van de Hermann Maier FIS-Weltcupafdaling stap je zo de Hofstadl binnen. Deze grote après-skibar ligt onderaan de piste en is begrip in Flachau. Bier en wijn krijg je in een tapje en de dj draait de beste après-skihits. Na afloop gaan veel wintersporters door tot in de late uurtjes bij de bars en clubs in het dorp. Gezelligheid gegarandeerd!

 

#13. St. Anton am Arlberg

In St. Anton am Arlberg start het feest al vroeg in de middag. Na de lunch verzamelen steeds meer wintersporters zich bij de Mooserwirt aan de piste. Dit is niet alleen de populairste bar van St. Anton am Arlberg, maar ook één van de meest bekende après-ski bars van Oostenrijk. Zelfs zo bekend dat hier de meeste biertjes van het land worden getapt! Geniet van de beste hits en veel gezelligheid. Na afloop gaat het feest gewoon door in het dorp.

11502 -  (9)
Mooserwirt
Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.