Skip to navigation Skip to main content

10 bestemmingen die je bezocht moet hebben

Bucketlistbestemmingen, ook de wintersportiefhebber heeft ze. Iedere wintersporter heeft een rijtje droombestemmingen, die hij of zij ooit hoopt te bezoeken. Als skiliefhebber heb ik ook zeker een bucketlist met skigebieden. Eigenlijk ben ik al tevreden wanneer er ergens een besneeuwde piste ligt, maar ik heb zo ook mijn specifieke eisen aan een skigebied. Persoonlijk houd ik van gebieden met veel pistekilometers en gezellige, sfeervolle dorpen. In deze lijst vind je prachtige skigebieden met een specifieke reden om ze te bezoeken. Staan jouw droombestemmingen er ook tussen?

#1. Zermatt: uitzicht op de Matterhorn

Het Zwitserse Zermatt is niet bepaald goedkoop. Met een uitzicht op de imposante, 4478 meter hoge Matterhorn is het echter zeker de moeite waard. Om geld te besparen kun je er voor kiezen om in het Italiaanse Breuil-Cervinia te verblijven. Je kunt in het skigebied van Zermatt dus zowel in Italië als Zwitserland skiën.

Lees hier de tien redenen waarom je Zermatt moet bezoeken >

Op de pistes heb je uitzicht op de Matterhorn (Foto: © Zermatt Tourismus by Michael Portmann)

#2. Val Gardena: Sella Ronda

Het skigebied Val Gardena trekt veel mensen door de ligging in de prachtige Dolomieten. Je kunt hier de beroemde Sella Ronda skiën, een geweldige tocht! Daarnaast zijn er tal van uitstekende berghutten in Val Gardena. Te gek nieuws wanneer je dol bent op de Italiaanse keuken. In het skigebied liggen gezellige dorpen, zoals Wolkenstein. Eventueel kun je de Dolomiti Superskipas nemen. Deze geeft je toegang tot ruim 1200 kilometer aan pistes.

Prachtige uitzichten op de Dolomieten wanneer je de Sella Ronda skiet

#3. Whistler Blackcomb: off-piste avonturen

Canada ligt nou niet bepaald naast de deur. Toch moet je een keer in Whistler Blackcomb zijn geweest. Sinds de komst van de Peak 2 Peak gondel, beschikt het gebied over 252 pistekilometers. Het is ook één van de meest sneeuwzekere gebieden ter wereld, met soms meer dan elf meter sneeuw per winterseizoen! Met een gids hier off-piste tochten maken is een onvergetelijke ervaring.

Off-piste avonturen tussen de naaldbomen in Whistler Blackcomb (Foto: © Tourism Whistler / Mike Crane )

#4. Jungfrau Region: hoogste treinstation van Europa

In de Jungfrau Region vind je veel knusse, autovrije dorpen. Charmante dorpen zoals Mürren en Wengen hebben geen last van doorgaand verkeer. In de Jungfrau Region kun je met een treintje de Jungfraujoch/Top of Europe bereiken. Met een hoogte van 3454 meter is dit het hoogste treinstation van Europa. Vanzelfsprekend heb je hier een fenomenaal uitzicht.

Top of Europe, het hoogstgelegen treinstation van Europa (Foto: © Jungfraubahnen Management AG)

#5. Ischgl: “Ibiza of the Alps”

“Relax if you can” is het motto van Ischgl. Met een geweldige après-ski, uitstekende restaurants en de Schmugglerrunde is Ischgl een absolute bucketlistbestemming. In het skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun vind je moderne liften en veel variatie in pistes. Ischgl trekt een erg internationaal publiek en de bestemming is niet bepaald voordelig.

Genieten op de terrassen van het Ibiza van de Alpen

#6. Scandinavië: meer dan alleen skiën

In de winter afreizen naar Finland, Noorwegen of Zweden is absoluut de moeite waard. Je doet er meer dan alleen skiën, aangezien je er geen ontzettend grote skigebieden hebt. Het noorderlicht bewonderen, een rendier of-huskysafari maken of elanden spotten. Scandinavië is een waar winterparadijs.

Het noorderlicht maakt Scandinavië erg uniek (Foto: © 2017 Innovation Norway)

#7. Chamonix: pistes aan de voet van de Mont Blanc

Chamonix is een écht authentiek dorp, iets wat veel Franse wintersportbestemmingen niet kunnen zeggen. In het skigebied van Chamonix zijn veel uitdagende pistes te vinden. Met een gids de Vallée Blanche afdalen lijkt mij ook erg gaaf. Een lange (off-piste)afdaling vanaf 3842 meter die je eigenlijk alleen met een gids kunt doen.

Snowplaza heeft Chamonix ook bezocht. Lees hier het reisverslag >

Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc (Foto: ©MaximeCoquard)

#8. Zuid-Amerika: andere wintersportomgeving

Wanneer het hier zomer is, kun je Zuid-Amerika skiën. In Chili en Argentinië vind je een aantal grote skigebieden. Vooral het skigebied Alta Patagonia in Argentinië zou ik graag eens bezoeken. Met ruim 120 kilometer aan pistes is het skigebied de grootste van het Zuidelijk halfrond. Een keer een Argentijnse steak of spareribs in plaats van een Wiener Schnitzel is ook niet verkeerd toch?

Op het zuidelijk halfrond vind je meer bijzondere gebieden >

De pistes van Alta Patagonia (Foto: © 2017 - Catedral Alta Patagonia)

#9. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: prachtige dagtochten

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een vrij ‘normaal’ gebied. Dat neemt niet weg dat het niet het bezoeken waard is. Je kunt er mooie dagtochten maken. In Saalbach en Hinterglemm heb je een ontzettend goede après-ski. Zowel families als vriendengroepen kunnen in het Skicircus een topvakantie beleven!

10 redenen waarom jij eens het Skicircus moet bezoeken >

Gezellig de après-ski induiken in de Goasstall in Hinterglemm (Foto: „Goaßstall“ Enn Toni & Partner KG)

#10. Les Quatre Vallées: uitdagende pistes

Les 4 Vallées is één van de meest populaire skigebieden van Zwitserland. Het is met meer dan 400 pistekilometers waanzinnig groot. Je vindt hier ook gewaagde pistes zoals de beruchte Mont Fort. Het enige nadeel is dat Zwitserland niet erg goedkoop is…

De gondel richting de beruchte Mont Fort... (Foto: © OT Nendaz)

Welke skigebieden en dorpen staan er op jouw bucketlist? Laat een reactie achter!

193 - Winter - Nick

Over Nick

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.